Kristijan Šmit: Dodik mora odgovoriti na mnoga teška pitanja

SARAJEVO – Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit rekao je da je odluka SAD da uvrste na listu sankcionisanih Milorada Dodika i ATV „logična posledica destruktivnog i opasnog pristupa u vezi sa njegovim neispunjavanjem osnovnih kriterijuma za odgovorno liderstvo“.

„Dodik mora odgovoriti na mnoga teška pitanja, te se treba vratiti racionalnom i odgovornom delovanju bez kršenja državnog Ustava i vladavine prava“, rekao je Šmit, preneo je portal Klix.ba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Ako se već govori da neko mora odgovoriti na mnoga teška pitanja, onda je ro cijela administracija jedne države, a to je Njemačka.Ko je i zašto tebe poslao da se ti ponašaš tako i da ti postavnjaš takva pitanja, kad iza razvaljivanja Jugoslavije i bombardovanja Srbije stoji Njemačka, koja nije odgovarala za to nikome i sada kroji države i granice kako joj odgovara.Zašto ujedinjene nacije ne postave tio pitanje Njemačkoj ili čekaju ili možda jedva čekaju da se sruči arsenal nuklearnog oružja na nju, pa da se krivi neko drugi. Ovakav svijet nemože još dugo postojati.Provokacije rastu iz dana u dan.Čaia je nasuta do vrha.Upitanju su kapi da se prelije.Dokle će trajati otvoreno maltretiranje i uništavanje Srpskog naroda i ko će to zaustaviti? Odgovor dolazi uskoro.To će svijet vidjeti, ali možda kasno………..