Skandalozna odluka hrvatske policije da protera Srbe

Odluka Policijske stanice Vrginmost (Gvozd) na Kordunu o proterivanju trojice Srba iz Hrvatske, koji su i novčano kažnjeni sa 1.000 evra je skandalozna, izjavio je predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta.

Policijska stanica Vrginmost je proterala trojicu Srba i zabranila im ulazak u Hrvatsku u naredna tri meseca.

Linta kaže da je hrvatski državljanin srpske nacionalnosti Jovo Lalić, koji od 1995. godine živi u Mladenovcu u Srbiji, ali ima kuću u rodnom mestu Topusko na Kordunu, 14. septembra došao u Topusko sa trojicom prijatelja Srba.

Lalić je, navodi Linta, dan kasnije uredno prijavio dolazak svojih prijatelja u Policijsku stanicu Vrginmost, ali je u Lalićevu kuću kasnije došla policijska patrola i odvela njegove prijatelje u stanicu gde su zadržani u pritvoru devet sati.

„Da bi opravdao nezakonito ponašanje svojih službenika načelnik policijske stanice u Vrginmostu Velimir Horvatin je u rešenju naveo da policija sumnja da navedena tri srpska državljanina nisu došli u Topusko u svrhu posete već da bi radili na kući Jove Lalića“, naveo je Linta u pisanoj izjavi.

Linta ističe da prilikom dolaska policije trojica srpskih državljana nisu obavljali nikakve radove na kući, već incident predstavlja još jedan primer kojom hrvatska policija šalje jasnu poruku da Srbi u tu državu nisu dobrodošli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Linta
Komentari (0)
Dodaj komentar