U Crnoj Gori ugrožena osnovna prava Srba

BEOGRAD – Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta kaže da su Srbi u Crnoj Gori diskriminisani i da su ugrožena njihova osnovna prava.

On je naglasio da prema poslednjem popisu stanovništava u Crnoj Gori srpskim jezikom govori najveći broj građana te zemlje, ali da srpski jezik u Ustavu nije službeni, već se tretira kao jezik drugog reda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna gora
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Tvrdnje koje se u poslednje vreme iznose sve cesce,kako su srbima ugrozena sva prava,vec postaje otuzno. Prosto je neverovatno,da bas srbima,bas u svim bivsim delovima,bivse Jugoslavije,ugrozavaju toboze sva ljudska prava.Evo sada,navodno,i u Crnoj Gori. Sve ovo lici mi malo na opsesiju,koju neko ili neki krugovi,uporno lansiraju kako bi pokazali,kako srbe toboze niko ne voli. Ubedjen sam da to nije tacno.Imam mnogo prijatelja i drugova,koji su otisli da zive u Crnoj Gori,i koji se bas na protiv,hvale kako im je tamo jako dobro.Nikada niko od njih,nije mi se ni jednom recju,zalio da mu nisu priznata ljudska,ili neka druga prava.Mislim da ove pamflete sire ruso fili,kojima nije u interesu,da srbi dobro zive van Srbije.!