Lista „Ostajte ovde…“ održala završnu konvenciju

MOSTAR – U Mostaru je danas održana završna konvencija uoči predstojećih izbora koalicije srpskih stranaka „Ostajte ovđe – Zajedno za naš Mostar“, na kojoj je nosilac liste Velibor Milivojević poručio da su izbori prilika da taj grad krene napred.

„Delom pokažimo da Mostar svi možemo nazvati svojim, da on ostane ono što je uvek i bio – grad različitosti. Politikom pomirenja, tolerancije, vraćanjem poverenja, pokrenimo grad u jedno bolje vreme, vreme gde će sigurnost naše dece biti prioritet“, poručio je Milivojević.

Istakao je da novoizabrani odbornici moraju ispraviti greške iz prošlosti i da mostarski Srbi kao konstitutivan narod imaju pravo na svoj jezik, zapošljavanje, pristup budžetima.

Srbi u Mostaru će, kazao je, raditi na tome da očuvaju nacionalni identitet, da kroz rad na sebi učinimo da budemo bolji, da pružajući najbolje što imamo oplemenimo Mostar.

„Budimo pokretačka snaga razvoja ovog grada“, poručio je Milivojević.

Istakao je da se „Mostar mora obnoviti, očistiti, izgraditi“, kao i da privlačenjem investicija na bazi realnih analiza treba pokrenuti mostarsku privredu.

„Ozbiljnim pristupom kroz organizovanu turističku zajednicu učinimo Mostar turističkim centrom. Završimo obnovu svih verskih objekata i stavimo ih na turističku mapu grada, uložimo u mlade i sport, to je naša budućnost“, kazao je Milivojević.

Milivojević je pozvao na „prevladavanje razlika i opraštanje grešaka“.

„Moramo naći ono najbolje u nama, prihvatiti sve greške koje smo uradili, istinski oprosti svakom pored nas. Bez snažne zajednice nema ni samostalnog pojedinca. Samo zajedno možemo biti poštovani i uvaženi. Bez obzira na razlike budimo jedno jer samo tako možemo opstati…“, rekao je.

Nosilac liste za gradsko područje Sever Predrag Dabić kazao je da su prioriteti te liste stavljeni na mlade osobe.

„Prioritet stavljamo na mlade, mladi su budućnost grada Mostara i države. Svaku državu nose mladi kojima treba dati perspektivu. Mlade osobe najbolje će zaključiti šta je najbolje za njih, a naša lista nudi upravo mlade osobe“, kazao je Dabić, prenela je sarajevska N1 tv.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar