Mađarske vlasti žicom presekle vekovni put divljači

Mađarske vlasti su u specijalnom rezervatu prirode Gornje Podunavlje na granici Srbije i Mađarske kroz šumu razvukle bodljikavu žicu i time presekle vekovni put jelenske divljači i divljih svinja.

Kako su Tanjugu rekli lovci tog kraja, to je slučaj bez presedana koji će sigurno izazvati veliki broj žrtava među životinjama.

Kako su rekli, „ljude možete da usmerite, a divljač ne, i ona će sigurno nastradati jer je žica oštra kao žilet, a to je područje na kom se divljač osećala bezbedno vekovima i bez problema se kretala kroz šumu“.

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da za informaciju o postavljanju žice kroz prirodni rezervat nije znao, da je to saznao od Tanjuga, ali da će o tome odmah obavestiti nadležne u ministarstvu poljoprivrede koji će, kako je rekao, sigurno povući poteze pred međunarodnim organizacijama i institucijama.

„Vidite da ne samo da ne vode računa o ljudima već ne vode računa ni o životijama i svetu koji nas okružuje. Ovo je nova informacija za mene i obavestiću nadležne u ministarstvu poljoprivrede“, rekao je Vulin.

Bodljikava žica je postavljena na reviru poznatom pod nazivom Karapandža.

Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje predstavlja prirodnu celinu koja je u vlasništvu Srbije, Hrvatske i Mađarske i nikada u istoriji nije deljena ni žicama, ni drugom vrstom barijera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

madjarskazica
Komentari (0)
Dodaj komentar