Majka u šoku zbog domaćeg zadatka: „Moje dete crta Word dok drugi uče robotiku“ (foto)

Jedna majka čije dete ide u sedmi razred osnovne škole u Sarajevu nije mogla da poveruje domaći zadatak koji su učenici dobili na času informatike.

Naime, iako se 2019. godina bliži kraju, u toj školi od dece se traži da kod kuće crtaju kompjuterski program Word.

– Hej, ljudi, crtamo Word. Pa ovo je samo za sesti i plakati. A deca čiji roditelji imaju novca za recimo francusku osnovnu i srednju školu izučavaju predmet robotika. Moje dete crta Word. Kakvo samo usr*** elistističko društvo smo postali. Šta radite vi tamo koji pravite nastavni plan i program? A i vi u Veću roditelja – napisala je Nikoleta Milašević-Dobrača na Fejsbuku.

– Istakla bih i svoju ogorčenost na Veće roditelja Kantona Sarajevo. Ponašaju se kao i naši političari. Zaseli u svoje fotelje, upoznali se s direktorima škola i donosiocima odluka i kao da ih više nije briga za težinu ranaca i zaostali nastavni program – rekla je majka za Jutarnji.hr.

Iako je situacija tragikomična, u komentarima su se javili i oni koji brane sistem i navode da je nastavnikova metoda korisna kako bi učenici bolje shvatili sam softver koji očigledno ne mogu proučavati na platformama na kojima se i koristi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domaci zadatakinformatikamajka
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Bole

    Hteli ste kapitalizam i demokratiju, sad uzivajte. Mene ovakve stvari vesele, dobili smo svi sta smo trazili sirom cele BIVSE Juge. Tako i treba.