Mandić: Srbija i Vučić lideri regiona, dobro i za Srbe u CG

PODGORICA – Predsednik crnogorske Nove srpske demokratije Andrija Mandić ocenio je da su Srbija i njeno aktuelno rukovodstvo suočeni sa velikim izazovima u okviru spoljnopolitičkih odnosa, ali i da sadašnja međunarodna situacija odgovara „našoj nacionalnoj ideji, jer nema više tako brutalnih pritisaka sa moćnih zapadnih adresa na rukovodstvo Srbije da prizna lažnu državu Kosovo“.

Prema njegovom viđenju, politika nepristajanja na diktat i uporno istrajavanje u odbrani vlastitih nacionalnih interesa od strane rukovodstva Srbije daje vrlo konkretne rezultate.

„Prvi put nakon odlaska sa političke scene Slobodana Miloševića, lider Srbije je postao i lider regiona, što poziciju srpske države čini atraktivnom, a posebno pogoduje vezama srpskog naroda iz Crne Gore sa tako snažnom i moćnom Srbijom“, rekao je Mandić za podgorički portal Borba.

Mandić je, povodom predloga za uspostavljanje saradnje država regiona kroz „mali šengen“, kazao da je ta inicijativa „u snažnom interesu svih građana Crne Gore“, ocenjujući da je trenutno neprihvatljiva za vlasti Crne Gore, „jer je posebno dobra za nas Srbe“.

„A njima je u poslednjih dvadeset godina važnije da nanesu štetu nama, nego da ostvare neku vlastitu korist“, zaključio je predsednik NSD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar