Masovna tuča stotinak migranata: Napali i policiju, 20 uhapšenih (video)

Najmanje dvadeset ljudi uhapšeno je u sredu nakon što su u prihvatnom centru za smeštaj migranata u Velikoj Kladuši izbili sukobi u kojima su napadnuti i policajci, a među njima je bilo i povređenih, objavile su vlasti Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini i policija.

Kako su preneli lokalni mediji, u prihvatnom centru došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo najmanje stotinu migranata.

Obezbeđenje angažovano na zaštiti objekta nije moglo da svlada nasilnike pa su pozvali policiju, ali učesnici sukoba napali su i policajce koji su došli da intervenišu, bacajući na njih kamenje i flaše i udarajući ih metalnim šipkama.

Nakon toga policajcima je stiglo pojačanje iz Velike Kladuše i Bihaća pa je nakon intervencije nasilje zaustavljeno u ranim jutarnjim satima.

„Veći broj migranata je povređen, a u napadu su povrede pretrpela i tri policajca. Oštećeno je jedno policijsko vozilo“, izjavio je prestavnik za medije policije Ale Šiljdedić.

Nakon nereda pozvani su i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. Oni su doneli odluku da šest od dvadeset uhapšenih nasilnika bude izolovano i deportovano iz BiH.

U prihvatnom centru „Miral“ prošlog vikenda izbio je požar u kojemu je izgoreo jedan od smeštajnih objekata, a potpuno je uništen inventar koji je tamo bio postavljen.

Na području Velike Kladuše i Bihaća i dalje boravi najveći broj ilegalnih migranata koji pristižu u BiH.

Prema informacijama bezbednosnih agencija u tu je zemlju od početka godine ušlo više od sedam hiljada migranata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

migrantituča
Komentari (0)
Dodaj komentar