MCP demantuje da je organizator autolitija

CETINJE – Mitropolija crnogorsko primorska (MCP) izrazila je danas veliku zahvalnost svima koji su na bilo koji način podržali Srpsku pravposlavnu crkvu (SPC) u Crnoj Gori u, kako navode, njenoj opravdanoj borbi protiv diskrimnatornog Zakona o slobodi veroispovesti i nepravde kojoj je bila izložena od bivše vlasti.

Istovremeno, iz MCP su demantovali da Crkva povodom godišnjice usvajanja diskriminatorskog zakona pre godinu dana organizuje autolitije, što je informacija koja se širi društvenim mrežama.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, iz MCP poručuju da te litije ne organizuje Crkva, niti za to postoji njen blagoslov.

„Ne vidimo razlog za organizacijom manifestacija ove vrste s obzirom na to da su dani posta i pripreme za praznik Rođenja Hristovog i da državni organi upravo rade na izmeni pomenutog zakona. Takođe, ovih dana su na snazi epidemiološke mere koje nas obavezuju da vodimo računa o zdravlu svojih bližnjih“, poučuju iz MCP.

Iz Mitropolije su poželeli da Bogomladenac Hristos, čiji praznik Rođenja predstoji, donese svakom božanski mir i dobru volju.

Sporni Zakon o slobodi veroispovesti usvojen je u crnogorskom parlamentu tokom noći 27. decembra prosle godine, uprkos protivljenju tada opozicionih partija, koje su odnele pobedu na parlamentarnim ižborima u avgustu ove godine.

Zakon je usvojen bez prisustva poslanika opozicije od kojih je većina te noći bila privedena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar