Mediji: Da li je Ivanov pozvan na ceremoniju?

SKOPLJE- Aktuelni predsednik Makedonije, Đorđe Ivanov, danas nije prisustvovao svečanoj ceremoniji povodom podizanja zastave NATO ispred zgrade vlade u Skoplju, što je otvorilo pitanje da li je uopšte pozvan na taj događa.

Portal Alsat M, pozivajuci se na nezvanične informacije iz kabineta aktuelnog predsednika, piše da Ivanov nije ni pozvan na sečanu ceremoniju.

Portal primećuje I da premijer Zoran Zaev tokom svečanog obraćanja ni jednom rečju nije pomenuo predsednika Ivanova.

I televizija Telma je pozivajući se na informacije iz kabineta makedonskog predsednika, javlja da Ivanov nije bio pozvan na taj događaj.

Portal Fokus, međuitm, tvrdi da je Ivanov pozvan, ali da se nije odazvao.

Inače, zastava NATO-a je postavljena samo na nekoliko metara od zgrade makedonske vlade, sa koje su već skinuti natpisi na kojima je pisalo “Vlada Republike Makedonije”, kako bi bio upisan novi naziv ove bivše jugoslovenske republike = Republika Severna Makedonija.

Mediji pišu i da su na ceremoniju pozvani svi makedonski zvaničnici, pripadnici Misije NATO u toj zemlji, dipomatski kor I mnogi drugi.

Prema Alsatu u prvom redu sedeli su nekadašnji I bivši zvaničnici, ali i da praktično niko nije primetio da među njima nije bilo Branka Crvenkovskog I bivšeg premijera Nikole Gruevskog, koji je dobio azil u Mađarskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar