Mediji: Među osumnjičenima za špijunažu i bivši porparol Ministarstva spoljnih poslova …

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore (SDT) vodi istragu protiv više osoba zbog sumnje da su sarađivali sa ruskom obaveštajnom službom, a među njima je i bivši portparol i dugogodišnji diplomata Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore (MSP), objavili su danas podgorički mediji pozivajući se na nezvanična saznanja.

„Pobjeda“ i „Vijesti“ navode da nadležni sumnjiče dva crnogorska državljanina, šest ruskih diplomata i nekoliko drugih ruskih državljana za saradnju s ruskom tajnom službom.

Po tim navodima, među uhapšenima je i bivši portparol MSP Crne Gore i dugogodišnji diplomata Radomir Sekulović (62).

Mediji podsećaju da je Sekulović bio portparol Ministarstva u vreme Državne zajednice Srbija-Crna Gora, da je smenjen sa te pozicije, ali da je ostao da radi u tom resoru.

Mediji navode da akciju vodi Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB), da je koordinisana sa crnogorskim međunarodnim partnerima, te da se sprovodi po nalogu Specijalnog državnog tužioca Crne Gore (SDT).

SDT je ranije danas potvrdilo da je u toku akcija protiv više građana odimnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i špijunažu, ali još nema zvanične potvrde privođenja.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je pozdravio akciju SDT i naveo da je ta akcija „stroga tajna“.

Ministar policije Filip Adžić je na sednici Vlade saopštio da u državnm službama ima ljudi koji rade za druge službe više od od deset godina i da Vlada „čisti službu od tih ljudi“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar