Mediji u regionu na udarnim mestima o Vučiću u Zagrebu

Svi mediji u regionu na udarnim stranama izveštavaju danas o dvodnevnoj, prvoj zvaničnoj, poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, njegovom susretu sa hrvatskom koleginicom Kolindom Grabar Kitarović i njihovom razgovoru u četri oka, koji je, kako se navodi, trajao duže od predviđenih sat vremena.

Uz vest o dolasku, mediji naglasavaju da su Vučića u Zagrebu dočekali protesti udovica veterana i udruženja veterana, koji, kako navode, traže od predsednika Srbije izvinjenje zbog njegovih izjava iz ranijeg perioda.

Sarajevski portal Klix.ba navodi da je Vučić u susednu Hrvatsku stigao u vreme napetih odnosa dveju zemalja, koje je dodatno zaoštrila izložba koju je Srbija nedavno otvorila o Jasenovcu, u sedištu UN u Njujorku.

Portal navodi i da je policija ograničila protest udovica i veterana na Trg bana Jelačića, kao i da su protestanti uputili oštre kritike hrvatskoj predsednici, koju su optužili za izdaju.

I Radio Sarajevo izvestio je o dolasku predsednika Vučićau Zagreb, koji bi, kako navode, trebalo da ublaži napetosti u odnosima dveju država, ali i ukazati na neka razilaženja među glavnim kreatorima hrvatske spoljne politike.

Zbog njegove posete u Zagrebu su na snazi jake mere sigurnosti, te će tokom cele posete Vučića čuvati snajperisti i policija u civilu, javio je Radio sarajevo pozivajući se na hrvatske medije.

Crnogorska RTCG je akcenat posete stavila na proteste u organizaciji veterana i udovica, koji su nosili zastave Autohtone Hrvatske stranke prava na kojoj je ispisan ustaški poklič „za dom sremni“.

Posetom Vučića Zagrebu danas se bave i makedonski mediji koji pozivajući se na agencije najavljuju da će se predsednik Srbije, osim sa Grabar Kitarović, sastati sa premijerom Andrejem Plenkovićem i predsednikom parlamenta Gordanom Jandrokovićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

KolindamedijiVučić
Komentari (0)
Dodaj komentar