Zaev: Državljanin Srbije iz Preševa preživeo, najmlađa žrtva ima 16 godina

Među putnicima autobusa koji je noćas zapalio u Bugarskoj, najviše je bilo državljana Severne Makedonije, iz raznih krajeva te zemlje, ali i jedan državljanin Srbije iz Preševa, koji je sa verenicom iz Kumanova putovao u Istanbul, izjavio je danas severnomakedonski premijer Zoran Zaev.

U nesreći koja se tokom noći dogodila u Bugarskoj poginulo je 46 osoba, među kojima ima i dece. Sedmoro preživelih trenutno je u bolnici i van životne opasnosti su. Uzrok nesreće još nije poznat. Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je državljanin Srbije iz Preševa jedan od preživelih.

Zaev je za bugarsku agenciju Fokus rekao da je među žrtvama i jedan državljanin Belgije, kao i da je sve te podatke video u listi putnika.

Prema njegovim rečima, putnici su bili prosečne starosti između 40 i 50 godina, a najmlađa žrtva je 16-godišnja devojčica.

Dodao je i da je sedam preživelih putnika spavalo u zadnjem delu autobusa, a kada je došlo do nesreće oni su probili prozor, iskočili iz autobusa i tako se spasli.

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je državljanin Srbije iz Preševa dobro, kao i da su on i njegova verenica među sedmoro preživelih.

„Makedonski ministar unutrašnjih poslova obavestio me je da je kompanija Besa trans, čiji je autobus, turistička kompanija i da je autobus putovao na liniji Istanbul-Sofija-Skoplje“, rekao je Zaev.

On je dodao da ne zna kojom se brzinom kretao autobus u trenutku nesreće i da će istraga pokazati u kakvom je stanju bilo vozilo.

Nesreća se dogodila oko tri sata posle ponoći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, kada se zapalio jedan od četiri autobusa sa severnomakedonskim registarskim tablicama koji su se vraćali iz Istanbula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

autobusbugarskanesrećatragedija
Komentari (0)
Dodaj komentar