Micotakis: Ekonomija još u krizi, smanjti poreze, podstaći rast

ATINA – Lider najveće grčke opozicione stranke Nove demokratije Kirijakos Micotakis u intervjuu za nemački list „Muenćner Merkur“ ocenio je da Grčka, za razliku od drugih zemalja EU koje su bile deo programa ekonomskog spasavanja, nije uspela da postigne visoku stopu rasta.

On smatra da je period kampanje u Grčkoj naneo štetu „krhkoj nacionalnoj ekonomiji“, pre svega time što su tokom kampanje domaćim i stranim investitorima stizali različiti signali, prenosi Katimerini.

„Zemlja je još u krizi, ali bi mogla brzo da izađe iz nje sprovođenjem potrebnih reformi“, kazao je Micotakis, pominjajući fiskalne mere za koje se zalaže njegova stranka kao potencijalno rešenje.

On je ponovio poziv za „fer dogovor“ sa evropskim partnerima Grčke, navodeći da će ako bude izabran za premijera „iskoristiti fiskalni prostor za smanjenje poreza koji opterećuju građane i poslovne subjekte i na taj način podstaći rast i poboljšati investicionu klimu“.

Prespanski sporazum Micotakis smatra „lošim rešenjem“, navodeći da je 70 odsto stanovništva bilo i još se u potpunosti protivi sporazumu koji je ispregovarao premijer Aleksis Cipras.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar