Micotakis: Potrebna nova radna mesta umesto bonusa

ATINA – Lider najveće opozicione stranke u Grčkoj Kirijakos Micotakis pozvao je građane Grčke da učestvuju u nedelju na izborima za Evropski parlament i na lokalnim izborima, koji će, kako je rekao, naterati grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da raspiše parlamentarne izbore ranije umesto u oktobru, kada se završava četvorogodišnji mandat levičarske vlade, prenosi grčki list Katimerini.

Gostujući na grčkoj televiziji Alfa, lider konzervativaca u Grčkoj rekao je da se nada izbornim rezultatuma koji će pokrenute hitne političke promene, jer, kako je naveo, zemlja ne može da izdrži produženi predizborni period.

Kritikujući nedavni paket mera pomoći koji je najavila aktuelna grčka vlada, Micotakis je rekao da je pravi način da se pomogne penzionerima da se obezbedi posao njihovoj deci i unicima, a ne da se njima daje bonus.

„Ni jedan penzioner neće promeniti odluku o tome kako će glasati samo zato što je dobio predizborni bonus i to pet dana pre izbora“, rekao je Micotakis.

Na pitanje koji bi bio njegov prvi posao ako bude izabran za premijera Grčke, Micotakis, koji je bio ministar za administrativne reforme od 2013. do 2015. godine, rekao je da će prvo započeti sa organizovanjem države.

Nakon toga, kako je kazao, usredsrediće se na smanjenje poreskih stopa i pojednostavljivanje poreskog sistema, ukidanje zabrane ulaska policije na univerzitete i podsticanje investitora za dolazak na grčko tržište.

Dodao je da neće da daje prevelika obećanja jer ne želi da laže, ali je poručio i da nikada neće prevariti građane.

„Moramo se fokusirati na ono što unosimo, što znači investicije i nova radna mesta, jer je to jedini način da se dohodak poveća“, zaključio je Micotakis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar