Milačić:Vlada da ukine sankcije Rusiji

PODGORICA – Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozdravio je danas napredak nove Vlade u diskontinuitetu sa praksom prethodnog režima koji je odnos prema Rusiji koristio za unutarpolitičke svrhe, dizanje tenzija, stvaranje podela i pozvao je da u skladu sa interesima Crne Gore ukine sankcije Rusiji, saopštila je ta stranka.

On je izrazio nadu da su zajedno sa DPS-om u istoriju zauvek otišla vremena kada se vladalo traženjem neprijatelja.

„Svakom u Crnoj Gori je jasno, a verujemo da to razumeju i naši evropski partneri, da sankcije Crne Gore prema Ruskoj Federaciji, niti će rešiti geopolitičke probleme, niti će na bilo koji način predstavljati pritisak na Rusiju. Te sankcije najviše štete nanose Crnoj Gori, pre svega ekonomski, a u značajnoj meri i politički“, rekao je Milačić.

On je dodao da iako jedan deo vladajuće koalicije smatra da treba bespogovorno slediti zahteve koje postavlja briselska administracija, bez promišljanja o posledicama takvih poteza po Crnu Goru, smatra da je zadatak predstavnikaCrne Gore da diplomatijom, mudrom i odgovornom politikom i pregovorima sa našim dođu do povoljnijih rešenja.

„Ako je EU zaista zajednica suverenih država i ako smo zaista u Briselu uvaženi kao partner, morali bi naići na razumevanje za naše nacionalne interese“, zaključio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar