Milinović kritikuje SNV, ovacije za žločinca Norca

ZAGREB – Prvog dana obeležavanja 23 godine od vojnopolicijske akcije Oluja, najvećeg egzodusa Srba iz Hrvatske od Drugog svetskog rata, ličko senjski župan Darko Milinović, u prisustvu predsednice Hrvatske, oštro je kritivkovao Srpsko narodno vijeće.

„Dan, dva uoči Oluje slušamo one koji nisu srećni što imamo Hrvatsku. Srpsko narodno vijeće kaže da duh rata prevladava nad duhom mira. Nećemo dozvoliti da nam itko, iz Hrvatske ili Srbije, omalovažava najponosniju akciju Oluja“, rekao je Milinović na svečanosti otkrivanja spomenika u LJubovu, prenela je regionalna N1 tv.

Najveći aplauz na ovoj svečanosti dobio je osuđeni ratni zločinac, Mirko Norac, kojeg je, kako prenosi N1, posebno pozdravio ministar branitelja Tomo Medved, ali ne i predsednica Hrvatske.
Norac je general Hrvatske vojske i sinjski alkarski vojvoda, koji je 2003. godine bio osuđen na 12 godina zatvora za ratne zločine počinjene u Gospiću 1991. godine I sedam godina zatvora za zločine počinjene tokom operacije Medački džep.
U oktobru 1991. Norac je učestvovao u masakru nekoliko desetina građana srpske nacionalnosti, zatim u operaciji Maslenica, a septembra 1993. I u operaciji Medački Džep tokom koje su počinjeni zločini nad srpskim civlima.

Spomenik je otkriven poginulim borcim tokom Oluje na odručju Gospić, u LJubovu.

Tri metra visok spomenik u Ljubovu nazvan je Pobednik i predstavlja vojnika koji zabija zastavu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar