Milo Đukanović: Sramotno ponašanje Srba, zahtevaju ravnopravnost (video)

Predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović gostujući na Javnom servisu, optužio je lidere srpskih partija u Crnoj Gori zato što zahtevaju ravnopravnost Srba i srpskog jezika u Crnoj Gori, prenosi portal IN4S.

„Jedini koji se tome opiru su lideri prosrpskih partija u Crnoj Gori koji malo-malo pa iniciraju ponovno prekrajanje Ustava kako bi država Crna Gora postala država srpskog i crnogorskog naroda i kako bi srpski i crnogorski jezik bili jednaki ili ravnopravni u crnogorskom ustavu“, izjavio je Đukanović.

IN4S podseća da je većina stanovništva u Crnoj Gori, na popisu 2011. godine, izjavila da srpski jezik smatra svojim maternjim jezikom. Prema popisu stanovništva Crne Gore prema maternjem jeziku iz 2011. godine, čak 265.895 građana se izjasnilo da govori srpskim jezikom.

S druge strane, 229.251 građanin se izjasnio da mu je crnogorski maternji jezik, dok je 33.077 građana izjavilo da govori bosanskim jezikom.

Albanski jezik kao maternji jezik izabrao je 32.671 građanin, a hrvatskim pismom se po tom popisu služio 2.791 građanin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Milo Đukanovićprava
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Balkan

    Ma sve mi se cini da je Milo shvatio da moze lako da ostane i bez Podgorice i bez Cetinja pa krivi Srbiju kako narod ne bi shvatio sta se sprema i iza brda valja. A ovi komentatori sto se javljaju i pljuju po Srbiji bolje bi bilo da cute i malo prst na celo stave pa se upitaju kojim putem su krenuli. Pljuvati je lako ali sta ako uz vetar pljujete a niste jos svesni toga.

  • Anonimni

    tesko srbima u crnoj gori od svoje zemlje moraju u izbegliste sramota crno goro prodate duse ali doce vreme kad ce opet da molite bracu srbe nadam se da tad i srbija ce znati ko su je braca

  • Miloš

    Crna Gora danas je puna hrvatskih obaveštajaca.Milo je morao da ih pusti kako bi sačuvao vlast.Cela ta politika i retorika njegove vlasti dolazi iz kuhinje u Zagrebu.Pošto nisu bili „slobodni“ pod Srbijom,sada su valja slobodni pod Hrvatskom.

  • Anonimni

    Danas srpski za 10 godina albanski

  • Ljuba

    Ne mogu se „milogorci“ pomiriti sa sudbinom da su manjina u Crnoj Gori, to strašno boli, jer kako da predstavljaju državu samo sa šačicom mafijaša, mora se napraviti „juriš“ na Srbe, da po svaku cenu postanu „Milogorci“, u protivnom, dešavaće im se mnogo gore stvari od sadašnjih, na pr.: nema zapošljavanja Srba do se ne „izraze“ kao Milogorci., ne može Srbin da otvori firmu dok ne postane Milogorac, oduzeti sve od Srba ako ne prihvate da budu Milogorci, i u krajnjem slučaju ih naterati da napuste MiloCrnu Goru, jer je NATO, Bože moj, tu da brani Milogoričin Ustav… P.S. Teško državi u kojoj kamenje laje a psi ćute!

  • milan

    Da sram vas bilo Srbi vi kao vecinsko stanovnistvo u CG trazite ravnopravnost .Svasta.Cist bezobrazluk.