Milošević o situaciji u Petrinji, dve sedmice nakon potresa

ZAGREB – Potpredsednik hrvatske vlade iz SDS S-a Boris Milošević, koji je i zamenik šefa Štaba za obnovu zemljotresom pogođenog područja, najavio je danas postavljanje šatora u Petrinji za raspodelu hrane, ali je dodao da lokacija još nije određena.

Za šator je potrebna pogodna lokacija, koja će biti pristupačna građanima, a prethodno treba pripremiti podlogu i brzu montažu.

Komentarišući nezadovoljstvo ljudi hranom koju im priprema državna firma Pleter, Milošević je za „Hrvatski radio za Banovinu“, rekao da je vodilja Štaba da niko ne ostane bez toplog obroka, a ako primedbe budu učestale kaže da će razgovarati sa rukovodstvom te firme.

Istakao je da su volonteri do sada bili kuvari i ugostitelji koji su postavili „jako visoke standarde“ po pitanju hrane i odradili su kaže ogroman posao, na čemu im je zahvan.

Rekao je i da kontejnersko naselje neće biti na Maloj Gorici jer ih je tamo teško dostaviti, već na Sajmištu u Petrinji gde će se smestiti građani i zanatlije i mali privrednici da bi im se omogućila privremena aktivnost.

Kaže i da kontejneri stalno stižu u Lekenik gde ih je trenutno 20-tak, a tokom dana se iz Švajcarske očekuje još 30.

Država je, dodao je, poslala do sada 475 kontejnera.

Kao problem je naveo dostavu kontejnera i mobilnih kućica u zabačena sela jer su seoski putevi ionako loši, a pogotovo sada zbog lošeg vremena, prenela je Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar