Ministarstvo odbrane CG: Ministar Vulin bi morao da zna…

PODGORICA – Iz crnogorskog Ministarstva odbrane poručili su danas, povodom izjave ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina da „Vladi Crne Gore niko ne brani da izmisli svoju crkvu, ali da ne očekuje da će Srbija da ćuti dok joj budu otimane svetinje Srba“, da bi „ministar Vulin morao da zna da i nepoznavanje istorije, kao i nepoznavanje prava, škodi“.

Služba za odnose sa javnšću crnogorskog ministarstva odgovorila je tako na upit podgoričke televizije „Antena M“ za komentar jučerašnje Vulinove izjave.

„Da zna istoriju Crne Gore, znao bi da je Crnogorska autokefalna crkva istorijska činjenica. U Sintagmi iz 1855. pod rednim brojem 9 na popisu autokefalnih crkava. U Ustavu knjaževine Crne Gore, takođe, definisana kao autokefalna. Za ovu priliku dovoljno, jer bi navođenje još hiljada dokumenata koji to potvrđuju, kolegu Vulina moglo odvojiti od redovnih aktivnosti“, poručuju iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

Vulin je juče, u reagovanju na napad crnogorske vlade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ih je pozvao da ne usvajaju predlog zakona o slobodi veroispovesti, kazao da „Vladi Crne Gore niko ne brani da izmislii svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju od strane Srbije“.

„Ali, nemojte očekivati da Srbija ćuti dok otimate svetinje Srba“, naveo je Vulin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar