Ministri: Rešiti otvorena pitanja u odnosima Hrvatske i BiH

SARAJEVO – Ministri spoljnih poslova Hrvatske i Bosne i Hercegovine Goran Grlić Radman i Igor Crnadak saglasili su se da je potrebno što pre rešiti otvorena pitanja u odnosima dve zemlje i raditi na poboljšanju ukupnih odnosa u regionu.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova BiH stoji da su se dvojica ministara sastala prvi put pošto je Grlić Radman preuzeo dužnost šefa hrvatske diplomatije, prenosi Hina.

Sastanak održan sinoć u Brelima bio je posvećen međusobnoj saradnji, odnosima u regionu kao i podršci Hrvatske BiH u procesu evropskih integracija.

Kako je navedeno u saopštenju, Crnadak je naglasio važnost problema gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, u opštini Dvor u Hrvatskoj, potrebu završetka izgradnje novog mosta preko Save kod Gradiške u ugovorenim rokovima, kao i nužnost pronalaska trajnog rešenja graničnog pitanja između dve države.

Grlić Radman i Crnadak razgovarali su i o sprovođenju sporazuma lidera najvećih političkih stranaka u BiH, potpisanog 5. avgusta, kojim se predviđa uspostavljanje nove izvršne vlasti u toj zemlji u periodu od 30 dana.

Ministri su konstatovali da je potrebno raditi na stalnom poboljšanju odnosa između Hrvatske i BiH, jer je to u obostranom interesu kao i u interesu celog regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar