N1: Todorić se predao londonskoj policiji

Osnivač posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor, Ivica Todorić predao se danas policiji u Londonu, objavila je regionalna N1 televizija.

Prema navodima te televizije, hrvatska policija primila je obaveštenje da je u 9.04 po lokalnom vremenu Ivica Todorić stigao u Čaring kros policijsku stanicu u Londonu gde je uhapšen po evropskom nalogu koji je za njim raspisala Hrvatska.

Pozivajući se na izvore bliske Todoriću, N1 navodi da se Ivica Todorić sam predao policiji, a da je u policiju stigao u pratnji britanskih advokata.

Hrvatsko tužilaštvo je pokrenulo istragu u slučaju Agrokor kojom je obuhvaćeno 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Bejker Tili (Baker Tilly) koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.

Prvoosumnjičeni je Ivica Todorić, a medju osumnjičenima su i njegovi sinovi, Ivan i Ante. Sumnja se da su zajedno s ostalim osumnjičenima ocu omogućili pribavljanje više od 1,14 milijardi kuna protivpravne dobiti.

Njegovi saradnici očekuju da će posle razgovora Todorić uz kauciju biti pušten na slobodu.

Istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda nedavno je Ivici Todoriću odredio istražni zatvor u slučaju Agrokor, dok je ostalima omogućio da se brane sa slobode. Za Todorićem je raspisana međunarodna poternica, a mediji su nagadjali da se skriva u Londonu ili u Švajcarskoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar