Na graničnom prelazu Bajakovo-Batrovci kolona kamiona duga kilometar

Kolona kamiona koji čekaju da na graničnom prelazu Bajakovo – Batrovci udju iz Hrvatske u Srbiju duga je oko kilometar, prenela je danas agencija Hina.

Na graničnom prelazu Bregana na ulaz iz Slovenije u Hrvatsku čeka se do pola sata, dok se autobusi zadržavaju do sat i po.

Gužva na hrvatskim graničnim prelazima u subotu ujutro manja nego prethodnih dana.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u petak je pozvao da se slovenačka policija vrati na dosadašnji režim ciljane kontrole putnika, a kako je dodao, slovenački premijer Miro Cerar pokazao razumevanje za taj apel, zbog velikih gužvi na graničnim prelazima prethodnih dana.

„Moj apel je bio vrlo jasan – da i slovenačka policija predje sa sistemske na ciljane kontrole, što bi bio povratak na dosadašnji režim prelaska granice i rezultiralo manjim gužvama i čekanjima na graničnim prelazima“, izjavio je Plenković upitan za gužve na slovenačkoj granici uoči uskršnjih praznika.

Dodao je da je sa slovenskim premijerom Cerarom u svakodnevnom kontaktu, te da je on pokazao razumevanje vezano za neodrživost sistemske kontrole prelaska granice, pogotovo uoči uskršnjih praznika i početka turističke sezone.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar