Na Lonli Planetu pokrenuta stranica „Otkrijte Hrvatsku“

ZAGREB – Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Lonli Planet, vodeći svetski specijalizovani medij za putovanja, pokrenuli su na portalu LP stranicu posvećenu Hrvatskoj „Diskaver Croejša“, sa četiri nova originalna videa o hrvatskim destinacijama, saopštila je HTZ.

Dva videa kreirana u saradnji s HTZ-om prikazuju Slavoniju kao „neotkrivenu tajnu“, s naglaskom na bogatu etnogastronomsku ponudu i kulturno-istorijsku baštinu, te Zadar i okolinu kao destinacije pogodne za izlete i aktivnosti, poput planinarenja u Nacionalnom parku Paklenica ili jedrenje u Nacionalnom parku Kornati.

Materijal za druga dva videa snimila je ekipa Lonli Planeta u Zagorju i Međimurju, gde se naglasak stavlja na dvorce, dok su u Istri snimili postupak traganja za tartufima, te pripremanje proizvoda od njih, prenela je HINA.

Direktor HTZ Kristjan Staničić ocenio je da je efektna turistička promocija danas nezamisliva bez saradnje s vodećim svetskim medijskim platformama koje mogu snažno uticati na turističke trendove.

„Saradnja s Lonli Planetom Hrvatskoj će obezbediti velike promotivne efekte i vidljivost na ključnim evropskim tržištima sa kojih nas posećuje najveći broj turista“, uveren je Staničić, koji napominje da 13 milona ljudi mesečno posećuje stranice LP.

Kreativni direktor LP Met Periš izjavio je da je ponosan što ta platforma ima priliku da doprinese promociji Hrvatske u svetu, jer je, kaže, reč o destinaciji koja obiluje raznolikošću što je čini pravim mestom za istraživanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar