Najbolji sportista Makedonije napustio svečanost zbog albanskog jezika

Najbolji sportista Makedonije, rukometaš Stojanče Stoilov, napustio je svečanu ceremoniju proglašenja u Skoplju, jer su neki dobitnici priznanja govorili na albanskom jeziku.

https://www.instagram.com/p/BSzF96gltB8/

Stoilov, rukometaš Vardara, otišao je sa bine kada je dobitnica godišnje nagrade za školski sport počela da govori na albanskom.

Kako su preneli makedonski mediji, Stoilov je na Viber grupi rukometne reprezentacije Makedonije napisao da se „oseća posramljeno i poniženo“, prenosi CdM.me.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

makedonijarukometaš
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    RASITIMA I NACIONALŠOVINISTIMA NEMA MESTA U SPORTU Ovaj mladić i nije zaslužio to priznanje. Čovek koji ima rasištičke ideje u svoju glavu, koji pokazaju bliskost sa šovinizmom i fašistiki je nastrojen, ne samo što ne zaslćuje nikakva priznanja, već takve treba i odstraniti od sporta i sportskih takmičenja. Rukometašu, Stojanče Stoilov, smeta to, što je jedna druga dobitnica nagrade se zahvaljila na priznanje na svom meternjem jeziku, tj. na na albanskom. Što ovom mladiću to smeta, da li on uopšte zna da Ustav države čiji je on državljanin garantuje svakom državljaninu da koristi svoj maternji jezik? Da li ovaj mladić zna da je njegov postupak vređa dostojanstvo drugih, da je njegov postuk protiv oderedaba ustave države čiji je i on državljanin? Da li uopšte zna, kako se živi i treba se ponašati u mešovitim sredinama? Ko je njega vaspitao tako sramno? Rukometaš kaže da se osečao posramljenim i poniženim!!! Kada bi rekao, da se oseća poramljenim zbog njegovih postupaka, kada bi se javno pokajao bilo bi prihvatljivo. Mlad čovek može i da pogreši ali da vidi to što je ružno, nekulturno, necivilizovano. Ako odmah to ne učini, da se javno izvinjava javniosti, treba ne samo oduzimanje dodeljeno priznanje već, i trajno diskfalifikovati iz svih sportskih takmičenja.

  • Lola

    Bravo majstore,svaka cast za gest.

  • Anonimni

    U prevodu: „oseća se posramljeno i poniženo“ kada drugi govore na svom maternjem jeziku

    • Anonimni

      Ajde nam sada ti prevedi zbog cega se on oseca ponizeno. Svaka cast za gest.

    • Zloća

      Koja si ti beda! Da si pametan i video svet, znao bi kako te gledaju tvoji zapadnjaci kada pričaš na svom jeziku u TUĐOJ državi. A sada se lepo obriši toalet papirom jer si se usrao do zla boga! A mogao bi i da se plakneš lojavi.

    • Anonimni

      ona je govorila na maternjem jeziku u SVOJOJ državi a ne tuđoj. Valjda je i nagradu dobila od SVOJE državi za rezultate kojima je predstavljala SVOJU državu. Da li je to jako komplikovano?