„NATO nas je sve uništio, a Kosovo je Amerika!“ (video)

„NATO je uništio Srbiju i uništio Hrvatsku osiromašenim uranijumom. Dakle, razgovarate sa mrtvom osobom. A pitanje Kosova nije pitanje Srbije, već Amerike. Kosovo je američka baza“, kaže u intervjuu za Sputnjik književnica Vedrana Rudan.

Hrvatska spisateljica, nadaleko poznata po provokativnim izjavama i nedvosmislenim stavovima, boravi u Beogradu, gde promoviše svoju novu knjigu „Život bez krpelja“, objavljenu u izdavačkoj kući „Laguna“. Sa njom smo razgovarali o trenutnom zaoštravanju situacije između Rusije i Ukrajine, slobodi govora u današnje vreme, pitanju Kosova, NATO-u, ali i o krvopijama na svetskoj političkoj sceni.

Na pitanje da li će joj zbog neskrivene averzije prema Severnoatlantskoj alijansi biti zabranjen ulazak u neku od država bivše Jugoslavije, Vedrana odgovara:

„Te države regiona ja uopšte ne doživljavam kao države, pa ako mi zabrane da u neku uđem — baš me briga. Međutim, sigurna sam da bi mi zabranili ulazak u Ameriku, jer sam tamo na listi kao antisemita pri svetskom vrhu. Tako da to zabranjivanje ja ponekad doživljavam kao kompliment. Kad smo već kod antisemitizma i Židova koji igraju veliku ulogu u svetskoj politici kao američki igrači, mislim da si, ako si i danas protiv židovske politike, na pravoj strani jer si protiv zla, protiv fašizma, protiv Hitlera sa drugim licem, protiv Amerike, koja je takođe hitlerovska. U svakom slučaju, nisi antisemita nego borac za ljudska prava.“

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

KosovoNATOregionVedrana Rudan
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Milorad Uzelac

    Srbiju nije uništio niti komunizam (Kina aktuelno najača zemlja) , niti Nemačka (največi donator Srbije) niti amerika koja nema pojma ni gde se nalazimo, nego je uništena od sopstvenih iluzija megalomanije da može da potlači sve oko sebe.Dokle god se mi srbi ne opametimo i odbacimo velikusrpsku politiku i tražimo izvinjenje od naših suseda za sva zla koja smo im nanetli od balkanskih ratova do danas i prestanemo da za svoje promašene politike okrivimo druge, uvek čemo nazadovati i biti omraženi od drugih.Zato samo rad i jedino rad če spašavati i unaprediti Srbiju a nikako huškanje naroda protiv drugih, i kada nam zabiju rogove (taksa kosovara 100% onda kukamo).Ja sam se lično raznježio kad sam saznao da izvozimo kosovarima više nego rusima i kini zajedno.Na kraju krajeva ratovi nam ionako ne idu

    • Anonimni

      Srbija nije velika i nema velikosr politiku, Hrvatska je velika i bez srba, etnicki ociscena, te se moze reci da vodi klerofasisticku, velikohrvatsku politiku. Samo uporedite koliko srba zivi na kvadratnom kilometru, a koliko hrvata. Srbi jedini nemaju kome da se izvinjavaju, jer su branili svoje kuce i svoje zivote od krvolocnih ustasa i balija. Srbija jedina nema izlaz na Jadran, a zasluzuje ga kao nagradu u prvom svetskom ratu.

  • Anonimni

    headcase.

  • dzordz

    srbiju su unistili nemacka, usa i eu + ds/dos pokret, malogradjanska kontrarevolucija. obecavali su velike plate bez puno rada. dobili smo kriminal, kapitaliste i narod bez radnih mesta i egzistencije. socijalizam se nikada nece vratiti, nazalost.

  • Anonimni

    Srbiju je uništio komunizam i delimično katolicizam i protagonisti ovoga ukidanjem svih nacionalnih vrednosti i razvijanjem drugih naroda na račun Srbije. Ostaci ovoga su prisutni tako da još uvek čuvamo relikvije komunizma iako je naneo vekovno zlo!