Neće biti nikakvih oružanih sukoba na Balkanu

Premijer Hrvatske Zoran Milanović odbacio je danas ocenu nemačke kancelarke Angele Merkel da bi ukoliko Nemačka zatvori granicu za izbeglice, moglo da dođe do oružanih sukoba na Balkanu.

Na pitanje novinara da komentariše izjavu nemačke kancelarke, Milanović je rekao da neće biti nikakvih oružanih sukoba, prenela je Vlada u saopštenju.

On je dodao da će Turska, posle izbora i nove pobede premijera Erdogana, biti spremnija na razgovore i kompromise. Milanović je istakao da se Hrvatska u izbegličkoj krizi pokazala izuzetno organizovano.

„Ostali smo i ljudi, ali smo pokazali da smo i država. Moj zadatak je prvenstveno da štitim sigurnost hrvatskih građana i red i to smo prvo uspeli, a u ovom drugom se nismo izblamirali“, rekao je premijer tokom obilaska završene deonice Jakuševec-Velika Gorica, koja se spaja na autoput Zagreb-Sisak.

Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je na opasnost izbijanja oružanih sukoba na Balkanu kroz koji prolazi većina izbeglica, u slučaju da Nemačka zatvori granicu sa Austrijom.

Tenzija već ima u zemljama zapadnog Balkana i „ne želim da tamo dođe do vojnih sukoba“, izjavila je Merkelova sinoć na okupljanju svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Darmštatu na zapadu zemlje, a preneli su nemački mediji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar