Nelson: Vašington posvećen BiH i regionu, loš ruski uticaj

SARAJEVO – Ambasador SAD u BiH Erik Nelson misli da svi građani u Bosni i Hercegovini i celom regionu u narednoj godini, dolaskom novog 46. predsednika Džozefa Bajdena, mogu očekivati trajnu predanost Vašintona na učvršćivanju bezbednosti i prosperiteta.

U opširnom intervjuu za portal Radiosarajevo, Nelson je rekao da se na Zapadnom Balkanu može videti da, kako je rekao, „nažalost, ruski uticaj, ruski potezi, podstiču se podele i ne promoviše napredak prema integraciji EU“.

A sve to, kazao je, najbolja je budućnost koja garantuje bezednost i prosperitet za Bosnu i Hercegovinu.

„Bosna i Hercegovina pripada Evropi! A Evropa i transatlantska zajednica u Bosni i Hercegovini vide potencijal za integraciju“, rekao je američkii diplomata.

SAD to, naveo je, jasno i snažno podržavaju tu težnju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    …. nažalost Ruski uticaj i Ruski potezi… promovišu se podjele…Dali ovaj uopšte čuje sebe? Rusija nije razbucala Jugoslaviju i i zvršila brutalnu vojnu agresiju na Srbiju.Ruski uticaj i potezi su radi zaštite da se spasi Srpski narod koga ste planirali protjerati iz BiH kao što ste ga protjerakli iz teritorije koju danas zovete Hrvatska.Taj plan ste imali i u Crnoj Gori.Još je veća vaša brutalnost što mislite da smo maloumni i ne vidimo šta ste nam uradili i šta još žarko želite i planirate da nam uradite…….