Nemiri u CG: građani kamenovali policiju (uživo, video)

PODGORICA – Uprava policije Crne Gore saopštila je da su večeras građani, koji su blokirali kružni tok prema Aerodromu Podgorica, gađali kamenjem policiju, da je jedan policajac pogođen u predelu glave i da je blokada otklonjena, a upozoreno je da će za ovakve buduće incidente biti „odgovorni organizatori ovih aktivnosti, uključujući i crkvene velikodostojnike“.

„Građani su večeras blokirali kružni tok prema Aerodromu Podgorica, kamenovali policijsku patrolu koja se nalazila u blizini, a nakon dolaska Interventne jedinice nastavili su kamenovanje kojom prilikom je jedan policijski službenik povređen u predelu glave, dok su tri policijca zadobila povrede u predelu tela“, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

„Policijska patrola je večeras oko 19.00 časova primetila grupu građana koja se sumnjivo ponašala i pokušala da ih legitimiše, što su oni odbili i kamenovali dva policajca i vozilo“, navodi se u saopštenju crnogorske policije dostavljenom Tanjugu.

Grupa građana je, kako se navodi, blokirala saobraćaj na kružnom toku prema Aerodromu Podgorica, a na lice mesta je odmah upućena Interventna jedinica policije.

„Prilikom preduzimanja zakonskih mjera i radnji, građani su kamenovali službenike Interventne jedinice kada je u glavu kamenicom pogođen službenik Centra bezbednosti Podgorica Dalibor Živković. On je zadobio povrede glave i transportovan je u Urgentni blok na ukazivanje pomoći“, stoji u saopštenju.

Zbog blokade puta Hitna pomoć nije uspela da dođe do povređenog policijaca, koga je do Urgentnog bloka trasportovao jedan građanin, koji mu je i ukazao pomoć, a kome se crnogorska policija u saopštenju zahvalila.

Osim Živkovića, navodi se, još tri službenika Uprave policije su u ovom događaju zadobila lake telesne povrede.

Blokada koju su građani uspostavili je otklonjena i saobraćaj se odvija normalno.

U toku su dalje policijske mjere i radnje na identifikovanju i procesuiranju lica, kaže se u saopštenju.

Uprava policije Crne Gore ukazuje na činjenicu da pozivi verskih velikodostojnika „dovode do narušavanja javnog red i mira, ugrožavanja imovine i do povrjeđivanja policijskih službenika“ i upozorava da će za ovakve buduće incidente smatrati da su „odgovorni organizatori ovih aktivnosti, uključujući i crkvene velikodostojnike“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nemiriPodgoricaprotesti
Komentari (0)
Dodaj komentar