Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: Policija suzavcem rasterala demonstrante u Podgorici (video)

Ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, večeras je policija suzavcem rasterala građane koji su se okupili na protestu zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u crnogorskom parlamentu.

Kako je javio portal IN4S, policija je na demonstrante bacila suzavac, koji se osećao i u okolnim stanovima.

Podgoričke „Vjesti“ su objavile da je tokom protesta došlo do incidenta kada je jedan od građana nasrnuo na lidera Prave Crne Gore Marka Milačića.

Milačić je prethodno uzeo policijski megafon i pozvao okupljene ispred Hrama da se mirno raziđu i da dodu sutra u većem broju. Taj poziv se nije dopao vecini okupljenih, koji su zviždali lideru Prave.

Potom je jedan od građana pokušao da Milačiću otme policijski megafon, u čemu su ga sprečili policajci.

Starešina policije je zatim uzeo megafon i naredio okupljenima da se odmah raziđu ili će policija biti prinuđena da pribegne prinudnim merama.

Kako dalje navode „Vijesti“, građani su odbili da se raziđu, nakon čega je policija u formaciji krenula ka njima.

Posle toga građani su se povukli sa većeg dela bulevara i tu je došlo do guranja sa policijom.

Zatim je policija, kako dodaju „Vijesti“, upotrebom sile naterala okupljene da se raziđu.

Jedan broj demonstranata je pri povlačenju kamenicama gađao pripadnike policije i ponovo krenuo ka policajcima, dodaje podgorički list na svom internet sajtu.

Potom je policija u jurišu naterala okupljene da se povuku, a pola sata kasnije prostor ispred hrama napustili su i građani i policija.

Okupljeni su tokom protesta, između ostalog, pevali „Policijo braćo mila, ne slušajte više Mila“.

Podgorica: Građani blokirali put, kamenovali policiju

Građani, nezadovoljni usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti u crnogorskom Parlamentu, blokirali su večeras put u podgoričkom naselju Zeta i kamenovali policiju, povredivši četiri policajca, javljaju crnogorski mediji.

Incident se dogodio kada su gradani od kružnog prema Aerodromu namerno posekli bor i njime blokirali put, zbog čega je morala da interveniše policija, javio je podgorički portal CDM.

Snimak događaja osvanuo je i na društvenim mrežama.

Uprava policije Crne Gore saopštila je večeras da su građani, koji su blokirali kružni tok prema Aerodromu Podgorica, gađali kamenjem policiju, da je jedan policajac pogođen u predelu glave, dok su još trojica lakše povređena, kao i da je blokada otklonjena.

Iz crnogorske policije su upozorili da će za ovakve buduće incidente biti „odgovorni organizatori ovih aktivnosti, uključujući i crkvene velikodostojnike“.

„Policijska patrola je večeras oko 19.00 časova primetila grupu građana koja se sumnjivo ponašala i pokušala da ih legitimiše, što su oni odbili i kamenovali dva policajca i vozilo“, navodi se u saopštenju crnogorske policije dostavljenom Tanjugu.

Grupa građana je, kako se navodi, blokirala saobraćaj na kružnom toku prema Aerodromu Podgorica, a na lice mesta je odmah upućena Interventna jedinica policije.

„Prilikom preduzimanja zakonskih mera i radnji, građani su kamenovali službenike Interventne jedinice kada je u glavu kamenicom pogođen službenik Centra bezbednosti Podgorica Dalibor Živković. On je zadobio povrede glave i transportovan je u Urgentni blok na ukazivanje pomoći“, stoji u saopštenju.

Zbog blokade puta Hitna pomoć nije uspela da dođe do povređenog policijaca, koga je do Urgentnog bloka trasportovao jedan građanin, koji mu je i ukazao pomoć, a kome se crnogorska policija u saopštenju zahvalila.

Osim Živkovića, navodi se, još tri službenika Uprave policije su u ovom događaju zadobila lake telesne povrede.

Blokada koju su građani uspostavili je otklonjena i saobraćaj se odvija normalno, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna goraprotestiveroispovest
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    eto dosta je suzavac i svi pobegli i na internetu posle objavljuju

    • Milan

      Gotovo je brale ode ti Milo, već je spremio avion za bekstvo..