Novinarka Nikčević: Iz strane ambasade mi nude da napustim Crnu Goru, što sam odbila

Novinarka Tamara Nikčević napisala je na Tviteru da su joj predstavnici jedne zapadne ambasade ponudili da napusti Crnu Goru na nekoliko sedmica i bude gost njihove Vlade, što je ona odbila.

„Upravo sam završila razgovor sa predstavnicima jedne zapadne ambasade. Kao novinarki kojoj preti i koju linčuje Aleksa Bečić, ponudjeno mi je da na nekoliko sedmica ili meseci napustim CG i budem gost njihove Vlade. Odbila sam ljubaznu ponudu, imam posla“, napisala je Nikčević.

Demokratska Crna Gora je saopštila, da je ta partija podnela krivičnu prijavu protiv novinarke Radio televizije Crne Gore Tamare Nikčević. Aleksa Bečić je predsednik Demokrata i predsednik parlamenta.

Iz te stranke ističu da je Nikčević, kako tvrde, u pripremi snimanja emisije sa gostom Miodragom Živkovićem iznela niz uvreda na njihov račun.

Kako iz Demokratske Crne Gore navode u prijavi, time je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja iz člana 416 Krivičnog zakonika Crne Gore u sticaju sa krivičnim delom nesavestan rad u službi iz člana 417 Krivičnog zakonika Crne Gore. Kao dokazni materijal Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici priložili su transkript i video zapis razgovora Tamare Nikčević i Miodraga Živkovića.

Video snimak razgovora u kome Nikčevićeva i Živković iznose uvrede na račun Demokrata objavljen je na fejsbuk profilu Bečića, a objavili su ga i pojedini mediji. Nikčevićeva je u razgovoru, za koji navodi da je bio privatan, uoči snimanja emisije Demokrate nazvala stokom i izdajnicima.

Ona je najavila podnošenje krivičnih prijava zbog nedozvoljenog snimanja privatnog razgovora u studiju Javnog servisa uoči emisije. Pokretanje krivičnog postupka protiv Demokrata najavio je i menadžment RTCG-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar