Dvojica Srba i grcki barmen oslobodeni optužbi

PATRA – Mladići iz Srbije Nenad Jovanović i Siniša Petrović, koji su se branili sa slobode i terete se za ucestvovanje u tuci u kojoj je ubijen americkog studenta Bakarija Hendersona na Zakintosu, oslobođeni su optužbe, javile su „Večernje novosti“.

Odlukom suda oslobođen je i barmen Jorgos Skijadopulos, koji se posle izmena optužnice nije više teretio za ubistvo, već za tuču.

Kako navodi list na svom sajtu, izricanje presuda se nastavlja, a trenutno je u toku pauza.

Ocekuje se izicanje presuda za preostalu optuženu šestorku, pet mladića iz Srbije kao i Britanca poreklom iz BiH Amira Omerdžica.

Za njih su zatražene najoštrije kazne.

Bakari Henderson ubijen je na ostrvu Zakintos u noci izmedu 7. i 8. jula 2017. godine u klubu „Bar kod“, u mestu Laganas.

Branioci optuiženih dali su završne reči 12.novembra.

Odbrana je tvrdila da Hendersonu niko od mladića iz Srbije nije naneo povredu koja je dovela ili uticala na smrtni ishod.
Pet Srba je u pritvoru u Grčkoj, dok se dvojica brane sa slobode.
Grk i Bosanac su takođe u pritvoru. Optužnicom im se na teret stavlja teško ubistvo, za koje je prema grčkim zakonima zaprećena kazna doživotnog zatvora, koji, međutim, ne može da se izrekne mlađim punoletnim licima – u ovom slučaju to je nekoliko Srba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar