Odloženo prvo ročište u predmetu „državni udar“

PODGORICA – Prvo ročište u ponovljenom suđenju u predmetu tzv „državni udar“ odloženo je u Višem sudu u Podgorici za 18. oktobar.

Kako je rečeno podgoričkim Vijestima iz više izvora, suđenje je odloženo juče zbog toga što, kako se navodi, nisu ispunjene procesne pretpostavke za održavanje glavnog pretresa, a usled nedolaska branilaca okrivljenih, advokata iz Crne Gore, u skladu sa odlukom Advokatske komore Crne Gore kojom je proglašena opšta obustava pružanja pravne pomoći advokata na teritoriji Crne Gore.

„Na glavni pretres niju pristupili ni branioci okrivljenih, advokati iz Srbije, a u skladu sa odlukom Upravnog odbora Advokatske komore Srbije kojom je navedeni organ usvojio obavezujuće uputstvo kojim se svi advokati iz Srbije pozivaju da za vreme trajanja obustave rada advokata u Crnoj Gori ne pristupaju sudovima i drugim državnim organima“, rekla ja Vijesti samostalna savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Apelacioni sud Crne Gore ranije je ukinuo prvostepenu presudu u ovom predmetu, a kako je tada saopšteno presuda je ukinuta jer su u postupku njenog donošenja i u samoj presudi počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, zbog kojih se nisu mogli prihvatiti ni činjenični ni pravni zaključci u prvostepenoj presudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar