Odloženo ročište Kneževiću, advokat traži izuzeće sudije

PODGORICA – Ročište za ispitivanje zakonitosti i opravdanosti podignute optužnice protiv funkcionera Atlas banke, Duška Kneževića, Marka Nikolića i Dijane Zečević, odloženo je na neodređeno vreme jer je Kneževidheva tražila izuzeće sudije Evice Durutović.

Advokat Zdravko Đukanović, kao razlog za izuzeće sudije naveo je to da tehnička služba Višeg suda u Podgorici nije kopirala spise predmeta, usled čega nije u mogućnosti da pruži adekvatu odbranu.
Sudija je ročište odložila, a o predlogu advokata odlučiće Boris Savić, predsednik Višeg suda u Podgorici, prenose „Vijesti“.

Okrivljeni su, prema optužnici, oštetili Aerodrome Crne Gore za tri miliona evra i pribavili korist Atlas banci u istom iznosu.

Knežević i Nikolić terete se za krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, dok se Zečević tereti za krivično delo zloupotreba polažaja u privrednom poslovanju.

Pravno lice Atlas banka se kao pravno lice tereti za krivično đelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar