Oslobođenje: Doći će neki domaći Vučić, da objasni…

SARAJEVO – Analizirajući posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, kolumnistkinja sarajevskog lista „Oslobođenje“ Vildana Selimbegović poručila je da „ne bi bilo zgoreg da se i domaći kandidati – a ima ih mašala – umesto svađama i podelama okrenu ekonomiji i razvoju“.

„Šsta god oni mislili o sebi doći će – pre ili kasnije – i neki domaći Vučić koji će našim narodima – i Srbima i Hrvatima i Bošnjacima – objasniti zašto neke pesme više nisu na repertoaru“.

Predsednik Srbije juče nije stigao do sela Banje, na Kosovu, ali je u Mitrovici održao govor koji će nesumnjivo tek biti analiziran, navodi autorka, a citirajući Vučićeve reči da „nismo postali veći na onaj način na koji su to mnogi zamišljali“ kao i njegovu konstataciju da je ponosan što Srbija danas postaje veća jer se „oslonila na znanje i rad, a ne na puške“.

„Kad se sve sabere i oduzme, poruka je jasna i izrekao ju je juče i u ovdašnje ime srpski predsednik Vučić: naša budućnost je Evropska unija za koju smo se sami opredelili“, zaključila je autorka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    U propaloj bih Srbi imaju svoju drzavu, ne interesuje ih federacija, niti bilo sta njihovo. Naravno, zele im sve najbolje