Panić: Amerikanci imaju interes da pomognu regionu

Bivši premijer Jugoslavije Milan Panić poručio je danas da je poseta potpredsednika SAD Dzozefa Bajdena Srbiji veoma značajna i da Amerikanci imaju interes da pomognu regionu.

„Mislim da je to vrlo važno za Srbiju i ovaj region da Amerikanci imaju interes da pomognu. Pitanje je koliko, koji su uslovi, kakvi problemi“, rekao je Panić za B92 po dolasku u Srbiju, u danu kad u zvaničnoj poseti boravi i Bajden.

Panić smatra i da je neosnovan strah da će Bajdenova poseta biti manjeg efekta jer mu se bliži kraj mandata.

„On može da napravi ugovore sa vama koje iduća vlada mora da poštuje. On je skoro važniji sada nego pre. Jer na početku mandata, on je morao da plati prethodno dogovoreno. Sad ako se složi da da neku pravu pomoć Jugoslaviji i Srbiji, svima, onda će to biti vrlo dobro za sve“, naveo je Panić.

Panić je naveo i da mu je Bajden dobar prijatelj.

„On je super čovek, divan čovek. On ce biti prijatelj sa svima“, rekao je Panić.

Na konstataciju novinara da mu se Bajden jednom i lično izvinio, Panić je rekao da je to bilo lepo od njega jer američka vlada nije pomogla kad je tebalo da pomogne.

Upitan da li mu je oprostio, Panić odgovara:

„Mislim da ima tu opraštanja. Nisam ništa od njih očekivao, ali mislim da je bila očajna politika Amerike, imali su Amerikanca u Srbiji, a oni nadu razlog da ne pomognu. To je za mene bilo neprihvatljivo i ja sam mislio da su oni pravili greške“.

Panić je takođe rekao da ne veruje u pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima i dodaje da on za njega sigurno neće glasati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

amerikanciMilan Panić
Komentari (0)
Dodaj komentar