Perović: Ne sastajem se redovno s političarima, nema potrebe

PODGORICA – Protojerej-stavrofor Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije, apelovao je na pojedine crnogorske medije da ne šire dezinformacije u vezi s njegovim susretima i sastancima s različitim akterima na političkoj sceni.

Perović, naime, u saopštenju koje je Svetigora preš dostavio medijima, potvrđuje da se juče susreo s političarima iz Demokratskog fronta i to u pokušaju da razjasne nesuglasice o karakteru litija, uz poruku da one nemaju i ne smeju imati bilo kakav stranački karakter.

„Ni sa jednim političarem nisam imao, nemam i neću imati redovne sastanke. Niti za tim ima potrebe, niti mi je u opisu posla“, poručio je Perović.

On je potvrdio i da je nedavno imao zvanični sastanak s premijerom i sa nekoliko ministara, s političarima iz vladajućih partija, te da je juče, kada se sastao s političarima iz DF-a, bio i s jednim liderom Liberalne partije, Andrijom Popovićem i to nakon njihovog gostovanja na RTV Budva.

„Svim tim susretima pristupam sa jednim, istim, ljudskim i hrišćanskim motivom da se prevazilaze zavade u Crnoj Gori i da se pokaže istina“, naveo je Perović.

Više izvora Pobjede potvrdilo je da je juče rektor Cetinjske bogoslovije i jedan od najbližih saradnika mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića Gojko Perović sastao sa liderima Demokratskog fronta Milanom Kneževicem i Nebojšom Medojevicem, kako bi pokušali da saniraju posledice javnog sukoba DF-a sa delom Mitropolije.

Tu su vest preneli portal CDM, ali i još neki crnogorski mediji, a izvori Pobjede naveli su da je na sastanku koji je održan u restoranu „Vuk“ u Podgorici osim Perovića i dvojice lidera DF prisustvovao i predsednik Upravnog odbora Matice Srpske u Crnoj Gori Vladimir Božović.

Slučajno ili ne, preneo je CDM, dok je trajao taj sastanak za drugim su stolom u istom restoranu sedeli i čelnici Demokrata Aleksa Bečić i Boris Bogdanović u društvu predsednika Demosa Miodraga Lekića.

Inače, javni sukob čelnika DF-a sa Gojkom Perovićem nastao je nakon što je rektor Cetinjske bogoslovije upozorio političare iz DF-a da mu ne ureduju litije, našta je Medojević odgovorio da svako treba da radi svoj posao, a da „otac Gojko malo odmori glas i skoncentriše se prema DPS, koji su neprijatelji Crkve i satanisti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar