Plakati mržnje prema Srbiji na Cetinju – „Nikad više 1918“ (foto)

Na nekoliko lokacija na Cetinju jutros su osvanuli plakati sa natpisom „Nikad više 1918“.

Neimenovani autori sa plakata su poručili kako se navršava „100 godina od zločina i sramote bjelog terora“, piše Cetinjski list, aludirajući na tzb. „bjelaše“, koji su 1918. bili za bezuslovno ujedinjenje Srbije i Crne Gore.

https://www.facebook.com/starfmme/posts/1804735329625559

Uz slogan „Za pravo, čast i slobodu Crne Gore“, ilustraciju na plakatima prati i sledeći tekst:

„U nemilosrdnoj odmazdi i represiji nad narodom Crne Gore počinjenim od strane Srbije, njene vojske, žandarmerije i domaćih izdajnika u njenoj službi, zbog aktivnog otpora okupaciji i aneksiji svoje domovine, jedne od najstarijih balkanskih država, između decembra 1918. i avgusta 1929. godine, u vrtlogu pakla i smrti nestalo je nekoliko hiljada ljudi. Ubijeno je preko 3.200 ljudi, od kojih mnogi i zvjerski. Opljačkano je i popaljeno preko 5.800 crnogorskih domova i drugih objekata.

U gotovo svakom naselju kroz koje su prošle srpske kaznene jedinice vršena su silovanja djevojaka i žena usljed kojih je veliki broj njih kasnije činio samoubistva davljenjem ili vješanjem. Čitava Crna Gora prošla je kroz sramoćenja neviđena u njenoj cjelokupnoj istoriji“, piše na propagandnim plakatima kojima su oblijepljene cetinjske ulice.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cetinjecrna goraplakati
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    zlo ljudskog roda-crnosmrdijanci

  • Misko

    Natogorci opet luduju? Soroš i dalje dobro plaća – Audi, BMW, kokain, prostitutke, travestiti? Ljepa li se, Crna Goro?

  • Rakun

    Kojestarije i bljuvotine milogoraca.Licno, dozivljavam ih kao bracu. Jednostavno, isti narod

  • ANDREJ

    Nema tu sta da se dokazuje.Kralj Petar I Karadjordjevic,silom je 1918 godine,po zavrsetku Prvog Svetskog rata, anektirao Crnu Goru.Ukinuo najstariju drzavu na Balkanu,a zabranio da se iko naziva Crnogorcem,do Srbinom. Crnogorskog Kralja Nikolu Petrovica,oterao u izgnanstvo,gde je ovaj i umro,van svoje Domovine.! To su istorijska fakta,koja su neoboriva.Ogroman broj nas Srba,ustvari smo po poreklu Crnogorci i time se dicimo i ponosimo.

  • ccc

    Pobrojane tri države su države srpskog naroda. Da je pameti one bi bile zajedno i borile se protiv zla koje se zove šiptari. Bugarin Zajev je probao da pocepa Makedoniju na šipniju i da ovaj deo prema Bugarskoj pripoji Bugarima i to je bio dogovor sa šiptarima. Bravo za Makedonski narod koji je ili Makedonski ili Srpski svejedno ali je pravoslavni i nikako ne sme da dozvoli da šiptari gospodare njime. Crnogorci izvorni Srbi ili oni koji su drugih nacija a sada su milogorci nikada ali nikada ne smeju da su odvojeni od matice jer onda su niko i ništa. Ne razumem prikrivene pretenzije Bugara jer oni su kao i Srbi pravoslavci. Pravoslavna unija Rumuna, Bugara , Srba, Makedonaca, Crnogoraca i Grka spas je za sve pobrojane narode. Drugačije se ne možemo odupreti narko mafiji koja kulja iz Albanije. Samo je privid da ostali pravoslavni narodi nemaju problem šiptara ako ga nemaju ovi će im ga napraviti. Ujedinjeni na ekonomskoj osnovi mogu biti faktoru u Evropskoj uniji ovako podvojeni i na kraju suprotstavljeni nemaju nikakve šanse.

  • Zoran Zemun

    anonimni, a koji su to „vas“ Srbi ili crnogorci? Da smo im 100 godina jasili na ledjima, ne bi nas ovako mrzeli, ali eto, para (i sila) vrti gde burgija nece. Zapad je cudo, rascepio Ukrajinu i Rusiiju, nas i Crnu Goru, nas i Makedoniju…Ali, nikome nije do zore gorela, svo zlo kojim obasipaju sav normalan svet i nas Srbe, vratice im se kao bumerang. Steta sto je zasejano zlo seme medju narodima, ti plodovi ce jos dugo da nas truju i kad zapad budeo pao. PS pise se „ima li“, odvojeno…

  • Anonimni

    imali neko da vas voli