Plenković: Kitarović će dobiti kancelariju, može i u HDZ

MINHEN – Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da je vlada spremna da bivšoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović uredi kancelariju u državnoj rezidenciji u Zagrebu i da će je, ako to bude želela, „sa zadovoljstvom“ primiti natrag u HDZ.

Kolinda Grabar-Kitarovic ima pravo na kancelariju na teret državnog budžeta pošto joj 18. februara istekne petogodišnji mandat, navodi Hina.

U predsednički ured na Pantovčaku useliće se Zoran Milanović (SDP) koji ju je pobijedio u drugom krugu izbora.
„Vlada ce prema zakonu osigurati odgovarajuci prostor predsednici Republike. Ako je odluka da to bude u Visokoj, mi smo spremni prilagoditi i urediti potrebne prostorije“, izjavio je Plenkovic novinarima u Minhenu.
Predsednik HDZ-a dodao je da su Grabar-Kitarović otvorena vrata za povratak u stranku iz koje se po zakonu morala ispisati kada je 2015. postala predsednica.
„To je na njoj. Kada god želi vrata su joj otvorena, sa zadovoljstvom“, rekao je Plenković koji je u Minhenu učestvvoao na međunarodnoj konferenciji o bezbednosti.
Kako primećuje portal Index, reč je, ironično, o zgradi u koju se Kolinda obećavala preseliti kad je postala predsednica, ali to obećanje nije ispunila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar