Plenković najavio rekonstrukciju vlade, ne znam se kada i ko odlazi

Premijer Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković najavio je danas rekonsturkciju vlade, ali nije želeo da kaže kada će do nje doći i ko će napustiti vladu.

„Rekonstrukcija je nešto što ću sam napraviti. U kojem obimu i koliko, to ću ja odlučiti“, rekao je Plenković novinarima u Karlovcu posle sastanka stranačkog vrha, preneli su lokalni mediji.

On je naveo da je dobio podršku svih stranačkih tela „za razmišljanje o rekonstrukciji vlade“.

Mediji već neko vreme pišu o mogućoj rekonsturkciji vlade i to navodno do kraja aprila.

Spekuliše se da će bez ministarske fotelje ostati ministar rada Josip Aladrović i potpredsednik Vlade Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke, jer su osumnjičeni u odvojenim istragama Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Navodno su obojica svoje mandate još ranije stavili na raspolaganje premijeru.

Prema pisanju medija, u sklopu rekonstrukcije mogli bi da odu i ministar privrede i održivog razvoja Tomislav Ćorić, čije se ime takodje pominjalo o okviru nekih istraga, kao i ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramiščak.

Ona je nedavno novinarima rekla da je primila pretnje povezane uz posao koji obavlja, ali prethodno o tome nije obavestila premijera Plenkovića ni policiju, zbog čega se u javnosti postavilo pitanje poverenja izmedju premijera i ministara.

Medju onima koji bi mogli otići iz vlade mediji pominju i ministra zdravstva Vilija Beroša i ministra odbrane Marija Banožića, koji je već dugo na meti oštrih kritika predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar