Plenković: Nisam diktator, samo sam principijelan

Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je astronskom brzinom samo dve sedmice uoči lokalnih izbora od najpopularnijeg dospeo na vrh nejnepoularniih političara, tvrdi da je njegov rejting i dalje najviši od svih, te da njegova odluka o smeni Mostovih ministara neće na to uticati.

„Ja sam samo principijelan, nisam čovek koji će demonstrirati svoj stav tako da pompezno lupa šakom o sto. Donosim odluke koje su ozbiljne i odgovorne“, rekao je premijer i predsednik HDZ-a za Radio Dalmaciju.

Osvrnuvši se na pad na listi popularnosti, Plenković tvrdi da je njegov rejting i dalje najviši od svih političara.

„Situacija sa smenom Mostovih ministara neće se odraziti na moj rejting. Ima nešto ljudi koji smatraju da je eksplodirala nuklearna bomba, od bivših partnera i ostalih, oni smatraju da sam ja od nekakvog finog diplomate možda premekanoga, briselskoga eksperta postao uzurpator, diktator, faraon. Ja mislim da nisam, samo sam principijelan“, kaže Plenković.

U prilog svojoj odluci o smeni ministara Mosta, Plenković objašnjava da postojanje dve vlade nije moguće, te da može biti samo jedna i jedinstvena.

Ne može, dodao je, neko odgovarati više šefu stranke nego predsedniku vlade.

„Ta priča ne ide. Meni nabacivati retoriku koja kaže da smo mi s Pupovcem i sa Sauhom. Mislite da je to normalno reći. Dakle, taj Most je bio u partnerstvu i s HDZ-om i s manjinskim zastupnicima od prvoga dana. A sada im je to neki problem. Meni nije“, rekao je hrvatski premijer.

On je optužio Mostovog poslanika Nikolu Grmoju da je vršio neviđeni pritisak poput „kafanskog revolucionara“ prozivajući ljude, koji su, kako je rekao, zbog toga u strahu.

„Takav pritisak HDZ ne radi“, zaključio je Plenković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Andrej Plenković
Komentari (0)
Dodaj komentar