Plenković prelomio: Radnicima Uljanika dve plate

ZAGREB – Nakon višednevog generalnog štrajka u brodogradilištima Uljanik u Puli i 3. maj u Rijeci, premijer Andrej Plenković je prelomio i na početku današnje sednice vlade saopštio da će zaposleni u pulskom brodogradilištu dobiti plate za jul i avgust.

„Dobiće plate za jul i avgust, time smo dali svoj maksimum“, rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

Što se tiče Uljanika, Plenković je podsetio da je nakon sastanka s radnicima i predstavnicim sindikata, rečeno da će se vlada maksimalno angažovati i obezbediti najmanje dve plate.

„I našli smo model kako da ispunimo obećanje. Danas šaljemo poruku da će dobiti plate za juli i avgust, mislimo da je to pravedno i pravično i time smo napravili svoj maksimum u okviru zakonskih mogućnosti“, rekao je Plenković na početku sednice vlade.

Dodao je da sada ostaje da se vidi plan restrukturiranja, odnosno kako nastaviti s održivom brodogradnjom koja puno znači i za Istarsku županiju i Primorsko-goransku županiju, ali o tome ćemo raspravljati na sednici vlade koja će se održati u Puli.

Radnici brodogradilišta Uljanik su u ponedeljak protestovali u Zagrebu, kada su njihovi predstavnici razgovarali sa predstavnicima vlade i tada im je obećano da će do kraja sedmice biti obezbeđen novac za isplatu dve plate.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar