„Počelo je“: Fotografija s plaže razbesnela i Crnogorce i srpske turiste

„Počela sezona“, napisala je žena koja se na Tviteru predstavlja kao Crnogorka uz fotku sa plaže. Vidi se da je gužva, a na peškiru su raspoređeni hleb, paradajz isečen na kriške i pašteta.

Ne zna se na kojoj je plaži nastala sporna fotografija, čak ni u kojoj zemlji – prva pretpostavka bila je da se radi o crnogorskom primorju, ali neki tvrde da je nastala u Neumu još pre par godina… Ipak, u startu je izazvala oštre reakcije – i domaćina iz Crne Gore i srpskih turista kojima je dosta fora o „paradajz turizmu“.

Ova izgleda nikom nije smešna, a mada nikom i nije baš najjasnije „šta je pisac hteo da kaže“, nekako su je svi shvatili kao prozivku.

Evo komentara koji su je ispratili:

„A smešno je kad neko nema para, je l?“

„Obzirom na to kakvo smeće i za koje pare prodajete po tim prčvarama koje zovete restorani, ovo je delikates.“

„Ovo ti baš i nije za pohvalu ali ako voliš ok“.

„Koje godine tačno? I gdje tačno? Pošto je fotka starija od tvoje ‘tviteraške karijere’. A i uopšte nema veze sa našim primorjem.“

„Ko ti je bio djed jadna nebila? Stidiš li se barem malo?“

„A što se tiče paradajza na plaži volela bi da te vidim u BG kako se hraniš kad dođeš na vikend, a ne na 15-20 dana.“

„Kad si mali i nikakav, i kada ti je život neispunjen pa kačiš tuđe fotke samo da bi sejala mržnju.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fotografijaparadajzplaža
Komentari (49)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ja obožavam na plaži da jedem paradajz, krastavac i paštetu, ne vidim tu ništa loše.

  • Miroslava

    Nisam bila u Crnoj Gori zadnjih 10 godina, u Hrvatsku preko 30, zarekla sam se da neću, Albanija ni pod razno. Idem u Grčku. More u Crnoj Gori je lepše, mislim na miris, prepuno korisnog joda, plivaš i vidiš tamo negde na vrh planine još uvek ima snega, međutim previše politike, podeljenosti(Crnogorci, Srbin iz Crne Gore, Milogorci)…Zadnji put sam bila kad se njih 30 obrušilo na čoveka koji prevozi turiste, e taj je imao bolji brod, veći, sigurniji od ovog drugog, tukli su ga sa suncobranima, sa betonskim stubištem za iste, pesnicama, ma kako god su stigli, usput dva policajca su sve to gledali i nisu preduzeli ništa. Mi s plaže smo počeli da vičemo i skupljamo decu i pretili da nikad više nećemo doći, tad je taj jadni čovek uspeo nekako da pobegne do broda, hramljući na jednu nogu. Da ne pričam kad se izgubilo dete na plaži, šta su mi policajci odgovorili, „G-đo što ne čuvate dete (iako nije bilo moje, al“ naše je iz Srbije), pa ovde (Bečići) se svaki dan izgubi 5-6-toro dece“. Dete smo našli, nas deset žena ga je tražilo. Pa se potuku ovi što prodaju krofne, čiji je čiji reon, a da ne pričam o cenama ležaljki, te godine jedna je bila 10e…u Grčkoj, naredne godine, ležaljka 3e+suncobran+nes kafa ili sok…tako da…i ne priča se o politici. Ne znam kako je sad, ali nemam ništa protiv da ljudi jedu na plaži, baš isto kao i krofne od 2-3e.

  • Mare

    I ja sam tako shvatila da je gospođa slikala svoj ručak jer u suprotnom stvarno maliociozno,šta reći..zavirujemo drugima u tanjir i sve ostalo što ne bi trebalo da nas se tiče.kultura nam nije bila jača strana nikad i nema izgleda da se to promeni. Razumela bih da je neko izrevoltiran slikao opuške i smeće, bilo šta nedolično ali ovo je dno dna zaista. Baš sramotno nekako

  • Anonimni

    U CG na moru sam bila jednom i nikada više. Ima tome 30 godina. Toliko lenj narod i neljubazan da nemam reči. Bilo mi je žao svakog novčića koji sam tamo ostavila. U hotelu „mimoza“ u Tivtu, čekali smo više od sat ipo konobara koji je došao pred kraj smene i rekao da restoran radi do 22:00 i otišao . Nevidjeno. Godišnji smo prekinuli i otišli. I … Nikad više .

  • Njegos

    Odrodjenima od naseg naroda uopste ne treba pridavati na znacaju niti svoj novac ostavljati njima

  • 1957.

    Gospodjo, gosodjetino, gospodjice, greh je, veliki greh Vasa slika i njen opis. Otac mi je iz Igala, rodjena sam u Bg. Dusa, koju imam jos uvek, mi je tu, na moru. Gde je Vasa, aaaaaaa ?

    • Anonimni

      Pa što ne odeš tamo gde ti je duša, nego živiš u BG.

  • Anonimni

    Sta je tu lose…sta fali.paradajzu i argeti.Jadno je to ponasanje ..doticna pokusava nedto dokazati ljagajuci druge.Jadno do bola….

    • Anonimni

      Argeta od tune je preko 200 din.i veoma je ukusna,bar meni.

    • Anonimni

      Crna gora ima prelepu liniju obale duž Jadrana. Da bi se to u potpunosti valjano dalo na korist sve njih treba sabiti u brda, podići duplo veći zid od Kineskog zida oko njih a more dati ljudima koji znaju da cene turistu. Ostaviti par rupa na zidu da proture sveže mleko od krava i ovaca. Za drugo nisu.

    • Anonimni

      Znači ako nemaš para nema da vidiš more

    • Anonimni

      Zivim u Srbiji,studirala sam u Crnoj Gori,udata sam za Crnogorca i najlepse godine zivota provela sam devedesetih u Niksicu. Svaki put kada procitam ovakve bedne komentare nanovo shvatim koliko je jedan covek,Milo, uspeo da svojom politikom ispere mozgove ovoj deci. A nekad bese srpski cetnik…. Jadna devojka,crnogorka

  • Anonimni

    A ova sto je objavila fotku je inace na engleskom dvoru odrasla i nikad nije okusila Argetu, nego se hrani samo u restoranima. Kraljice Elizabeth, izvinite, nismo vas prepoznali.

    • Anonimni

      Nema nista slade od paradajza i argete na plazi vazda bilo,kome smeta neka ne gleda

      • Anonimni

        Biće još gore

      • Anonimni

        Ako niste znali to se još od šesdesetih godina svuda u svetu na plažama nosila dodatna hrana pogotovo paradajz i to bez hleba jer nema u vodi grčeva i stomačnih problema. Ovo samo mogu nekulturni i zaostali da komentarišu o dodatnoj ishrani.

      • Anonimni

        Gospogo dokse jeo paradais i pasteta narod se VOLEO! NIJE BIO SRBIN SIPTAR CRNOGORAC BOSANAC! OD KADVI EVROPA DADE MALO LEBA A UZE CAST I KULTURU JEDETE U TANJIRU ALSTE DUSU IZGUBILI! TO KAZEM PO SEBI PRVO

    • Anonimni

      Bravo

  • Vlade

    Ja u crnacoru ne bih pa sve cvece da mi bacaju usput. Tamo nije odmor tamo je umor. Zali Boze novca ostavljenog njima. Pa oni Srbima sedamdeset godina nedaju nikakva ljudska prava.

    • Anonimni

      A ne trebaju nam takvi kao ti ništa.

  • Anonimni

    Sa obzirom kakvi su uslovi u Crnoj Gori usluga vrhunska plaže sređene domaćini ljubazni i ne idem u Crnu Goru od kako su odvojili.Treba da nam uvedu vize a njima zabraniti ulazak u Srbiju.Tamo nismo dobrodošli kao ni u Hrvatsku zašto ići.Bez turista iz Srbije su propali.Trebalo bi taj proces ubrzati.UVESTI VIZE ZA crnogorce

    • Lula

      Koliko sam citala ranijih godina Srbi su katastrofalni turisti. Idu u Grcku sa loncima sarme, vrecama krompira, raznom hranom, i nose paprike da prave ajvar troseci tudju struju. Ciganija da ne moze biti gora. Ocito to je onaj najveci deo, prosek. Zasto uopste idu? Kao da ce da obilaze kulturne znamenitosti. Grcka prepuna nastanka civilizacije, ali to podanike Seka, Ceca, Miljana i ostalog ljudskog taloga ne zanima. I sta se onda bunite? A ako bas mora da se jede sirotinjska hrana, onda lepo negde u ugao, u senu pa da ti se niko ne smeje.

      • Anonimni

        Aj ne lupaj

  • Branka

    pa kakve veze ima sto jedu na plazi?! Sasvim normalna pojava za sve druge,osim za nas izgleda! Zivim u Svajcarskoj,svajcarci se isto ovako ponasaju na moru,bazenima,ponesu rucak od kuce,kada zavrse,pokupe za sobom,samo je za nas cudno i ruzno sgo kedemo pastete ili povrce na plazi,jer pobogu mi smo gospoda trebamo se samo hraniti po elitnim restoranima da nam nesto neko ne kaze! Zivite,jedan je zivot!

    • Kole

      Ovo su gluposti. Letujem u Spaniji i tamo svi jedu sendvice, piju sokove, pivo iz lokalne prodavnice.Sto je interesantno veci deo plaze do mora i izmedju grupisanih suncobrana je ostavljen slobodan za one koji zele da se suncaju bez ili koriste svoj suncobran.

      • Ognjen

        Ovo je plaža u Buljarici prekoputa auto kampa… Pa normalno je da kamperi nose sve sa sobom… Našoj braći u CG ne smetaju inače kamperi iz Nemačke ili Britanije ??? Oni su čuveni po rasipanju novca po Crnoj Gori… Daj više jadnici bedni, da nema nas iz Srbije što se rasipamo po vašim kafana ne bi imali ‘leba! Ali mi smo sami sebi krivi što je tako… Bitno da ste okačili crnogorsko-ukrajnsku zastavu! A Rusi su vam kupovali placeve u kršu za po milion evra! Sram vas bilo!

    • Anonimni

      Mislim da slika jedino može da smeta zaštitnicima prava povrća, jer je jedan paradajz zloupotrebljen i mučki isecen na komade. Da bi se napravila neka fotografija. Ili može smetati onima koji ne vole paradajz da jedu. Smetaju im alkaloidi

    • Zoran

      Mi barem platimo boravišnu taksu, a vi kasate Beogradom besplatno i školujete se besplatno. Da vas ne podsećam na vaš odnos prema vašim autohtonim Srbima!

      • Anonimni

        E svaka ti na mestu. Bravo. Skidam ti kapu. Ovo nije ironično , već iskreno.

    • Ana

      Ovi Tviterasi su najgori ljudi. Podsmejavaju se bolesnim, siromašnim, majkama sa decom, starijim osobama. To su iskompleksirani ljudi. Bila sam par nedelja na Tviteru i razočarala sam se. To psuje, vulgarnost je na najvećem novou, gade mi se ovi tviterasi. Shvatila sam da je to populacija 30-50 god koji u životu ništa nisu uspeli.

  • Sirotinja

    I mi siromašni bi barem zbog zdravlja, želeli morsku vodu i morski vazduh! Takođe volimo pivo („ni naša usta nisu rutava“), ali košta koliko i pola gajbe piva u prodavnici! Nije u redu bacati smeće, ali ostavite sirotinju da jede kako može! Ili nas pustite, ili nas pobite! To je danas aktuelno! Samo neće posle imati ko da vam stvara bogatstvo! Vrlo brzo će neko od vas raskalašnih, postati PARADAJZ turista, i biti pripremljen za odstrel!!!

    • Dusan

      Bravo…To je tacno…Evo ja sam smesten u Dobrim Vodama nema pljeskavice jeftinije od 8 eura..Sve je skupo…Picu jos ne prodaju…A iz hotela obliznjeg juce se izlila kanalizacija u more

      • Zak

        Crnogorski i hrvatski turizam je smeh zivi ! Samo Grcka ! Idite tamo gde vas vole a ne kod fasista !

      • Emka

        Ova Crnogorka ne da je zlobna, nego i laze. Ovu sliku sa rasecenim paradajzom preuzela sa fejsbuka Sabit Iztarcina koju je postavio sa JEZERA KOD TUZLE 26.jun 2020. Panonsko jezero. Link facebook.com/sabitiztarcina… vrnogorko fuj,fuj.

  • Mmar

    Najveći paradajz turisti u Crnoj gori su upravo Crnogorci. I to sam mnogo puta video i smetaju turistima. Oni se spuste u iz Podgorice,Cetinja,Nikšića…vikendom ili posle posla,puni povrća,piva,pljeskavica…viču srećni,galame, ostavljaju đubre…

    • Anonimni

      L

  • Anonimni

    Bitno je da nije ukradena ne ide se na more da se samo jede neko uziva u malim stvarima je car bravo

  • Anonimni

    Pašteta je jedna od kvalitetnijih.Ima se,može se.

  • Anonimni

    Ma otici cu do tog vaseg ‘prelepog jadrana’ sa punim kamionom paradajza,paprike i krastavca i ima da delim besplatno svakom na plazi!!!

  • acapela

    MA sta kazete?smetaju vad paradaiz turirti?pa spustite cene?ne naplacujte vazduh-?setite se u kakve cumeze i podrumine i garaze ste se smestili ‘kako bi izdali svaki cm.-Prodajete veru za veceru?od tih paradaiz-turista jedete hleb’?bili bi zabit i mocvara da vam nije turista -idete u ALbaniju na letovanja’jer u svojoj drzavi ne mozete da platite cenu smestaja -bas ta sorta paradaiza vam je do skoro bila luksuz ‘jer iz me’sta odakle poticete ‘toga nema -budite srecni ‘dok vam dolazi bilo ko sa ovih prostora’dok ne budete rasprodali sve sto vas okruzuje

  • jennifer

    „Griswold Springs“ iz filma „Vacation“, toliko o letovanju u CG

    • Anonimni

      Da im nije Srba i Rusa,ne bilo ni turista.Toliko da se zna.Živjeli nam Srbi i Rusi!

  • glirija

    Neka jede ko sta voli.samo glupaca kaci ovakve fotografije.

    • Anonimni

      Ovo je plaža u BULJARICI

      • Anonimni

        Dobar paradajz, zreo je, medju najboljim pastetama na nasem trzistu, hleb nije los isto…ne vidim u cemu je problem, nizi obliku zivota iz CG , koja si ovo postavila…ajde mozda fali ovčiji sir i mladi beli luk ali moze da prodje piknik na plazi i bez toga…stvarno ne vidim zasto si ovo postavila, kada je ovo delikates za vase restorane…ovo vredi 2,5eura i bolje je nego bilo koja pizza,pljeskavica ili pita u CG. Jos vi imate da ucite o turizmu, polako naucice vas Albanci za 5-10 godina kada sve ovo osvoje….samo polako.

  • Zoran

    Posto nema nikog na peškiru gospodja ja uslikala svoj ručak…

  • Aca

    Pastete i virsle u kuci izbegavamo ali paradajz obozavamo. I sa decom uglavnom idemo u apartmane pa sami spremamo kuvano jelo za dva dana pa treci se ide na picu ili rostilj. U hotele na pansion nisam isao ni kad nisam sa decom isao ali sam pola jeo brzu hranu a pola restoran. Neko uplati u hotel all inkluziv pa ne izlazi iz trepezarije a ja sam uvek voleo da tumaram i da ne znam kad cu jesti u restoranu a kad giros ili picu.

    • Anonimni

      Sta bi bilo da paradajs turisti nedaju brasno za C.G? Dali bi mozda dobili od Nemaca? Kad bi videli strane casopise sta pisu za C.G? Da budu sretni i za paradajs turiste sto dolaze kod njih! sramota i bruka, ljudi se bore da im dodju turisti, a vi ih terate.. lepu poruku saljete za ovu sezonu!!!!

      • David

        Šta se desi da braća ovako komentarišu.Bio sam u većini zemalja u okruženju i ne nađoh mora i ljudi kao u Crnoj Gori.Svi na Mediteranu gule kožu sa leđa,imaju dva meseca da zarade i da ulože u seđivanje,poreze itd.Smeštaj u Grčkoj porediti sa Crnom gorom je bezobrazluk.Ima mnogo ljudi u mom okruženju koji više vole da jedu paštetu kupljenu u Crnoj gori, nego da kupuju sendviče sa krompirom(girose) u Grčkoj.Ali pošteno plate apartman i kupe gorivo, i plate boravišnu taksu u Crnoj gori. Jedu paštetu na plaži, a uveče potroše pedesetak evra na izlazak, jer samo u CG ima smisla skockati se po propisu, jer su svi lepi i doterani. U Grčku kada dođeš, ne moraš da izađeš iz kupaćeg i majce, a nemaš ni želju.I miris i ukus je u CG, posle toga samo Italija i to samo na određenim destinacijama.Zadnjih godina sam bio u Gr,Tr,Bg i nigde nisam našao isto more,ljude,mirise…Ne nasedajte na mreže i sa rođenimm ocem bi vas posvađale…Jedite kad vam se jede i šta vam se jede i ne trošite vreme u filozofiji,Balkanci su iskompleksirani, vole da dokažu ko šta jede i kako, zato smo svi ovde gde jesmo.I čitajte komentare naših ljudi iz EU, koje je sramota da kažu odakle su…