Portparol grčke vlade: Osuda napada na Skaj TV nedvosmislena

ATINA – Portparol grčke vlade Dimitris Canokopulus danas je poručio da je osuda terorističkog napada na privatnu televiziju Skaj bila nedvosmislena i očigledna.

On je u pisanom saopštenju poručio i da „koegzistencija političkih nesuglasica po pitanju izbora da se bude nasilan, ne doprinosi demokratiji“, prenosi ANA.

„Takva dela imaju suprotan efekat od onog za koji su namenjena“, kazao je Canakopulus, prenosi ANA.

On je istakao da je vlada njegove zemlje „od samog početka bila na strani zaposlenih na televiziji i u novinama, a premijer je naglasio da je ovaj napad bio napad na demokratiju“.

Prema njegovim rečima, vlasti istražuju slučaj kako bi locirali i uhvatili počinioce.

„Odlučan stav vlade, podrška zaposlenima i nedvosmislena osuda terorističke akcije neće biti pod uticajem bilo kakvog pokušaja da budu povezane sa političkim sukobima. Političke nesuglasice nikad neće biti povezane sa izborom nasilja u svesti građana“, kazao je on.

Kako su prethodno agencije izvestile, ispred zgrade grčke privatne televizije „Skaj“, danas je eksplodirala snažna bomba, a povređenih nije bilo.

Eksplozija je izazvala ogromnu štetu na zgradi, a zaposleni su bili evakuisani pre eksplozije po nalogu datom na osnovu anonimne dojave, prenosi AP.

Policija je saopštila da se eksplozija dogodila oko 2:30 časova, a da odgovornost još uvek niko nije preuzeo.

Agencija AP podseća da su u prošlosti medije napadale naoružane ultralevičarske i anarhističke stranke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar