Potpisan ugovor između RTRS i Telekoma Srbija

BANJALUKA – Radio-televizija Republike Srpske i Telekomom Srbija potpisali su danas u Banjaluci ugovor o distribuciji televizijskog signala širom planete.

Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović izrazio je zadovoljstvo što je Telekom Srbija grupa preuzela ekskluzivnu distribucuju oba kanala RTRS-a, naglasivši da ne postoji neko ko bi to mogao bolje i kvalitetnije da radi.

„Sve televizije u Republici Srpskoj su se suočavale sa nelegaalnim prenosom signala van BiH. Imali smo puno problema jer je bilo mnogo „divljih“ distributera koji su naše kanale na nelegalan način distribuirali na razne platforme i već nekoliko godina vodili smo s njima bitku da bismo legalizovali distribuciju signala RTRS, a takođe i ostale televizije – rekao je Milinović, prenosi RTRS.

On je objasnio da će oni koji budu želeli da gleđu kanale sa nacionalnom frekvencijom u Republici Srpskoj morati da se obrate Telekom Srbija grupi i sa njom definišu uslove.

Koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe i direktor Mtela Vladimir Lučić naveo je da je potpisivanje ugovora o distribuciji signala sa televizijama u Republici Srpskoj veoma bitno za ovu kompaniju.

„Hoćemo da investiramo u kvalitetan sadržaj. U saradnji sa RTRS napravićemo kvalitetne serije na koje će obe strane biti ponosne i koje će se pamtiti u narednih 50 godina. Te serije će imati svetsku promociju na najjačim svjetskim platformama, kao što su Netfliksa i HBO“, istakao je Lučić.

Ugovor sa Telekomom Srbija potpisan je u okviru obeležavanja 27 godina postojanja RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar