Potvrdjena presuda Mandiću za ubistvo urednika Dana

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu Damiru Mandiću na 19 godina zatvora za saučesništvo u ubistvu urednika podgoričkog Dana Duška Jovanovića, objavljeno je danas u Podgorici.

Na presudu Višeg suda žalili su se Mandić i njegovi advokati nakon što ga je taj sud u trećem sudjenju osudio na 19 godina zatvora.

Duško Jovanović je ubijen 2004. godine ispred redakcije svog lista u Podgorici.

Mandić je 2006. godine oslobodjen optužbi da je kao saizvršilac učestvovao u ubistvu Jovanovića. Ta presuda je ukinuta posle čega je on kažnjen sa 30 godina zatvora, da bi kasnije kazna bila smanjena na 18 godina.

Ustavni sud je 2014. godine ukinuo presudu smatrajući da su Mandiću povredjena prava na pravično suđenje, pa je naloženo novo sudjenje.

U ponovljenom sudjenju Mandić je kažnjen sa 19 godina zatvora.

Jedini osudjeni za učešće u ubistvu urednika Dana žalio se na tu presudu, ali je Apelacioni sud odbacio žalbu i utvrdio da je dokazano njegovo učešće u ubistvu novinara.

Ubistvo Jovanovića ni posle 12 godina nije do kraja rasvetljeno, što od nadležnih državnih organa u kontinuitetu traže deo javnosti u Crnoj Gori i relevantne medjunarodne organizacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar