Predomislio se: Krstičevićeva ostavka trajala samo jedan dan

Potpredsednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević, za kojeg su mediji u utorak javili da je podneo neopozivu ostavku na tu funkciju, nakon što je predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila da je vojska ranije trebalo da izađe i pomogne vatrogascima u gašenju požara, nije danas to ni potvrdio ni demantovao.

Krstičević je, naime, održao konferenciju za novinare na kojoj nije jasno rekao ni da je ostavku podneo, već samo da ostaje na toj poziciji dok ga Sabor ne razreši, kao i da će javnost o svemu biti blagovremeno obaveštena.

„Ja sam ministar odbrane dok me Hrvatski sabor ne razreši“, rekao je Krističević novinarima koji su ga nakon sastanka sa ialijanskom kolegicom Robertom Pinoti u MORH-u pitali da li je i dalje ministar.

Ne želeći vise da govori na tu temu, Krstičević samo kratko još dodao:: „Mislim da je sve jasno“.

Na insistiranje da kaže da li razgovarao sa premijerom Andrejem Plenkovićem i ostaje li pri ostvci, odgovorio je: „Premijer i ja razgovaramo, i kroz razgovore između mene i premijera hrvatska javnost će na vrijeme biti upoznata“, prenela je HINA.

Krstičević je u utorak „Jutarnjem listu“ izjavio da je podneo ostavku, nakon što je predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izrazila sumnju u pravovremeno angažovanje Oružanih snaga u gašenju požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Krstičevićeva ostavka zvanično nije potvrđena, a premijer Plenković je na vanrednoj konferenciji za novinare u utorak rekao da je ne prihvata.

Predsednica je ocenila, nakon sastanka trilaterale Austrije, Slovenije i Hrvatske u Salcburgu, da su Oružane snage mogle biti na požarištu ranije.

Kasnije tokom dana, nakon boravka u Splitu, Grabar-Kitarović je rekla da očekuje da Krstičević povuče ostavku jer nije prozvala ni njega, niti Oružane snage.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hrvatskaKrstičevićMinistar odbrane
Komentari (0)
Dodaj komentar