Premijer Slovenije: Tajanijevo izvinjenje mi deluje neiskreno

LJUBLJANA – Slovenački premijer Marjan Šarec poručio je da bi izjava predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija prošle nedelje prilikom obeležavanja Dana sećanja u Bazovici mogla da bude shvaćena u smislu teritorijalnih pretenzija.

STA prenosi, nazivajući Tajanijevo obraćanje „kontroverznim“, da je Šarec kazao da oseća da Tajanijevo izvinjenje nije bilo iskreno i da bi bilo pravično da se Tajani zbog te izjave povuče sa funkcije, ali premijer Slovenije sumnja da će se to desiti.

On je gostujući sinoć na slovenačkoj državnoj televiziji govorio i o odluci njegove stranke Lista Marjana Šareca da na izbore za Evropski parlament u maju izađe samostalno, a odgovorio je i na kritike vezane za odluku slovenačkih vlasti da vođu venecuelanske opozicije i predsedavajućeg Nacionalne skupštine Huana Gvaida priznaju kao privremenog predsednika Venecuele.

Slovenački premijer je izneo tvrdnju da je situacija u tom slučaju bila složena pošto je, prema njegovim rečima, Ljubljana dve godine uzalud čekala da „režim (predsednika Venecuele) Nikolasa Madura dozvoli Sloveniji da ima ambasadora u Karakasu na nerezidencijalnoj osnovi, iz ambasade u Brazilu.

„Slovenija je čekala dve godine, nije dobila dozvolu i onda povukla zahtev“, rekao je Šarec.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar