Pokrenut postupak protiv Plenkovića!

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa pokrenula je postupak protiv predsednika vlade Andreja Plenkovića, a po prijavi opozicionih zastupnika Peđe Grbina i Siniše Hajdaš Dončića.

Istovremeno, Radnoj grupi je dostavljen Nacrt novog zakona o sprečavanju sukoba interesa, koju je dostavilo Ministrstvo uprave.

Komisija je nazvala neprihvatljivom situaciju u kojoj prema predloženom zakonu toj komisiji smanjuju ovlašćenja, pa se, kažu, njeno postojanje se smatra beznačajnim i nepotrebnim, preneli su hrvatski mediji.

Grbin i Dončić su podneli prijavu protiv Plenkovića nakon izbijanje afere s mejlovima, a u vezi pisanja Lez Agrokora, zbog čega je ranije ministarka privrede i potpredsednica vlade Martina Dalić podnela ostavku.

U prijavi Grbin i Dončić tvrde da je afera s mejlovima pokaza da je premjer podržao „malu interesnu grupu“, tzv. grupu Borg.

Plenković juče nije hteo da komentariše ovaj potez dvojice zastupnika SDP jer je, kako kaže, oni na to imaju puno pravo.

Gordan Jandroković, koji je generalni sekretar HDZ i predsednik Sabora, kaže da ne vidi da je premijer Plenković bio u bilo kakvom sukobu interesa u vezi s Agrokorom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Plenković
Komentari (0)
Dodaj komentar