Prvorođeno dete jeste romsko: Oglasio se direktor bolnice

Nakon što su mediji preneli da je bolnica u Čakovcu u Hrvatskoj prikrila da je romsko dete prvorođeno u ovoj godini, stiglo je izvinjenje direktora bolnice.

Direktor tvrdi da je u pitanju nenamerna greška.

Direktor bolnice u Čakovcu Tomislav Novinščak je izjavio da se dogodila „komunikacijska greška“, zbog koje su iz bolnice županiji dali pogrešnu informacije o tome koja je beba prva rođena u 2020. godini.

„Jako mi je žao, kao direktoru, da se dogodila takva greška. Bolnica i zdravstveni sistem jako su veliki i za sve mogu preuzeti odgovornost, ali ne mogu pristati na to da se vrši bilo kakva diskriminacija. Binemo za sve naše stanovnike svakodnevno i jako mi je žao zbog toga što se dogodilo. Mislim da je ljudski da se radi i da se dogadjaju greške, ali i da se izvine, kao što smo učinili“, rekao je za hrvatski N1 Novinščak.

On je rekao da je razgovarao sa majkom, kojoj je to šesto dete, i da je ona rekla da razume da se takve stvari dogadjaju.

Saborski poslanik romske nacionalne manjine u Hrvatskoj, Veljko Kajtazi, objavio je da je županijska bolnica u Ccakovcu, zajedno s predstavnicima Medjimurske županije, prikrila činjenice i obmanula javnost o prvorodjenom detetu ove godine u toj županiji.

On je naveo da su ignorisali romsko dete koje je prvo rodjeno kao i da su u medijima i na zvaničnoj Fejsbuk stranici župana objavili fotografije župana, roditelja i deteta rodjenog kasnije istog dana, preneo je hrvatski portal Index.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bolnicadete
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Bubac

    A pare?

  • Anonimni

    Ovo zaslužuje doživotnu robiju pa se tamo izvinjavaj i pravdaj. Samo budala može poverovati da je greška slučajna.